fbpx

Csekefalván eddig nem látott ütemben folynak a beruházások

Szentábrahám község legnagyobb kultúrotthona újul meg

Csekefalvi beruházásokat vettek szemügyre január 25-én, kedden Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Simó Dezső Szabolcs, Szentábrahám polgármestere és Kolumbán Dávid megyei tanácsos. Többek között a csekefalvi kultúrotthon munkálatait is megtekintették, amely a község legnagyobb kultúrotthona lesz.

https://fb.watch/aLFRezgF1W/

— A járványidőszak alatt is figyelmet kell fordítanunk közösségi terek létesítésére és felújítására. Hargita Megye Tanácsa részéről támogattuk a csekefalvi kultúrotthon felújítását. A járványügyi korlátozások lejártával, bízunk benne olyan közösségi rendezvényeken vehetünk részt, amelyekre már rég várunk, amelyeket mindeddig a járványügyi szabályok korlátoztak — tette hozzá Borboly Csaba.

Felújításra került a tetőszerkezet, a konyha és az illemhely, jelenleg a belső munkálatok zajlanak. A tervek szerint májusban lehet majd használatba venni.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, együttműködésben valósul meg a kultúrotthon felújítása, hiszen az Udvarhelyszéki RMDSZ-nek egyik kiemelt döntése volt, hogy Hargita Megye Tanácsa járuljon hozzá a feljavításhoz, belső átépítéséhez.

Csekefalván a 136-os számú megyei útmenti járdaszakasz felújítását is támogatta Hargita Megye Tanácsa. A tönkrement járda miatt a gyalogosok az úttestet használták, amikor iskolába kísérték a gyerekeket vagy vásárolni mentek. A ’70-es években épített járdamaradékokból, most a helyi lakosok egy teljesen új járdaszakaszon, biztonságosan közlekedhetnek. Az 550 méteres járdaszakasz újításához Hargita Megye Tanácsa 110 000 lejjel járult hozzá.

Szintén a 136-os megyei út mentén Szentábrahám Polgármesteri Hivatalánál a támfal megépítése és a fedett betonsánc is elkészült. Korábban a támfalból szivárgó esővíz az úttesten balesetveszélyes volt. Az elkészült beruházásnak köszönhetően a megfelelő vízelvezetés mellett a polgármesteri hivatalt meglátogatóknak biztonságos parkolóhelyet is nyújt.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.