fbpx

Csibészek karácsonya

A Csibész Alapítvány a hagyományokhoz híven idén is megszervezte karácsonyváró ünnepségét, melynek december 20-án, csütörtök délután a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Ház adott otthont. A rászorulók segítését ez évben is felkarolta Hargita Megye Tanácsa, 3000 lejjel járulva hozzá a Csibész-karácsonyhoz.

Elsőként Gergely István, a Csibész Alapítvány elnöke osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel, köszöntve az ünnepség vendégeit és támogatóit, köztük Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsának elnökét, aki megtisztelte jelenlétével a rendezvényt. Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője a fiatalokat arra buzdította beszédében, hogy örvendjenek annak az ajándéknak, hogy több családnak is a tagjai: a Csibészek családjának és a gyermekvédelmi igazgatóság nagy családjának egyaránt. Arra kérte a gyerekeket, hogy használják ki azokat a lehetőségeket, amelyek nyitottak számukra: művészkedjenek, énekeljenek, hisz vannak segítőik, támogatóik.

Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja köszöntőjének központi gondolata az volt, hogy őrizzük meg emberségünket, és vigyük magunkkal azt a szeretetet, amit ezen az estén valamennyien megtapasztalhattak.

Az Árvácska együttes előadását egy finom vacsora követte, és meglepetéscsomagokkal ajándékozták meg a csibészeket a közelgő karácsony alkalmából.

Csíkszereda, 2012. december 20.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.