fbpx

Szellemi ajándék

A csíkszeredai Megyeháza Galériában nyitottak karácsonyi tárlatot december 20-án, csütörtökön este, Hargita Megye Tanácsa karácsonyi rendezvénysorozatának részeként. Fülöp József, a galéria felelőse köszöntötte a jelenlevőket, és név szerint említette azt a 49 Hargita megyei képzőművészt, akik munkája – festmények, grafikák, kisplasztikák – a kiállításon megtekinthető. Ezekből az alkotásokból 2013-as, igényesen kivitelezett falinaptárt adott ki a megyei tanács, amelyet Ádám Gyula fotózott és Botár László tervezett.

A tárlatot Székedi Ferenc publicista méltatta, beszédében a 23 évvel ezelőtti karácsonyra emlékezett. Összehasonlításként a változásokra hívta fel a figyelmet, melynek következtében a megyeháza ma emberközeli és ténylegesen a lakosságot szolgálja. A galéria, a tárlat is bizonyítéka befogadó képességének, fogékonyságának a kortárs művészetek iránt. Itt megvalósul a párbeszéd, a jövő építése – fogalmazott.

Az eseményen jelen volt Borboly Csaba megyeitanács-elnök is. A megnyitón zenedarabokat adott elő a Nagy István Művészeti Iskola két diákja. A tárlat január közepéig látogatható.

Csíkszereda, 2012. december 20.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.