fbpx

Csíkszéki Gazdanapok több helyszínen

Szeptember 22-24. között több helyszín ad otthont a Csíkszéki Gazdanapoknak: a Hunguest Hotel Fenyő Salvia terme, a Megyeháza márványterme, a Márton Áron Főgimnázium díszterme és a csíkszentsimoni Szent László Gyermekvédelmi Központ egyaránt színhelye lesz egy-egy programpontnak. A háromnapos tartalmas rendezvénysorozat a dévai Szent Ferenc Alapítvány, Hargita Megye Tanácsa, az RMDSZ Csíki Területi  Szervezete, a Pro Agricultura Hargitae Universitas Alapítvány, a gödöllői Szent István Egyetem, az Alcsík Kistérségi Fejlesztési Társulás és számos további partner bevonásával valósul meg.

Szeptember 22-én, csütörtökön 15-19 óra között tartják a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumának székelyföldi regionális ülését a Hunguest Hotel Fenyő Salvia termében.

Pénteken 10-16 óra között a megyeháza ad otthont a VIDÉK — KÉPZÉS — FEJLESZTÉS nevet viselő agrárkonferenciának, ahol terítékre kerülnek a helyi termékek és védjegyek is. Továbbá szó lesz a minőségbiztosításról, a tejtermelésről és a vadkárokról is.

Ugyancsak pénteken tartják 17 órától kezdődően a Szent István Egyetem  jubileumi tanévnyitóját, a Sapientia EMTE egyetemi vezetésének jelenlétével a Márton Áron Főgimnázium dísztermében.

Szombaton egész napos programmal várják az érdeklődőket Csíkszentsimonban, a  Szent László Gyermekvédelmi Központhoz. A lovasok felvonulása után, közös ima és köszöntő beszédek hangzanak el, majd a Magyarok Kenyere Programot ismertetik. Az új kenyeret megáldja: P.Ferencz Ervin ferences atya, közreműködik Vrencean Anita kosteleki népdalénekea. A nap színfoltja lesz a szarvasmarha-bírálat, majd az azt követő sajbírálat és a ló fajták bemutatója. Délután szekeres ügyességi verseny, rönkhúzató vetélkedő várja az érdeklődőket. A jó hangulatról a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar és a Role együttes gondoskodik. További egész napos programok is várnak kicsiket és nagyokat egyaránt, ezt megtalálják a rendezvény közösségi oldalán.

Csíkszereda, 2016. szeptember 19.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.