fbpx

Dánfalván minden tízes ünnepel

Tavaly óta hat kilométer hosszan került az első réteg aszfalt Dánfalva község utcáira a Felcsík Közösségi Fejlesztési Társulás pályázatának köszönhetően. A Szentdomokos, Szenttamás, Karcfalva, Dánfalva és Madaras önkormányzata által létrehozott társulás pályázata még 2009-ben nyert a 322-es kiíráson, ám csak 2015-ben kaptak pénzt rá – tudtuk meg Both Norbert alpolgármestertől.

Egy év alatt nagyot haladtak, amit a település mindegyik tízesében sorra megünnepelnek. Így tettek a dánfalvi Oltfalva tízesben is: augusztus elsején, hétfőn este bográcsozással egybekötött összejövetelt szerveztek. Meghívták Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsának elnökét és Becze István megyei tanácsost is. Borboly Csaba méltatta a pályázat gyors gyakorlatba ültetését, úgy véli, a dánfalvi tízesekben tapasztalható jókedv, illetve az, hogy tudnak örülni a sikereknek, példát mutat más közösségek számára is.

– Egy közösség életképességének, fennmaradásának egyik feltétele, ha tagjai együtt tudnak örvendeni a sikereknek, és nem csak a rosszat látják mindenben. Erre jó példával szolgálnak a dánfalviak, főleg mert nem minden település mondhatja el magáról, hogy ilyen gyorsan lebonyolít egy beruházást. Ez mindenképpen dicséretes, és az RMDSZ csapatának eredményességét mutatja – nyilatkozta a helyszínen a megyeelnök, aki élő online videóval jelentkezett be a helyszínről. (A videó visszanézhető itt: https://www.facebook.com/csaba.borboly/videos/1238012759551154/)

Becze István óriási dolognak nevezte, hogy a társulásnak hat év után sikerült megszereznie a pénzt a pályázat megvalósítására.

– Szép lezárása ez a felcsíki szennyvízcsatorna-hálózat kiépítését célzó projektnek, hiszen a közművesítés megvalósítása után sikerült az aszfaltszőnyeget leteríteni tíz évig tartó javítgatások helyett – jelentette ki a megyei tanácsos.

 

Csíkszereda, 2016. augusztus 1.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.