fbpx

Egy sunyi támadás margójára

Az elmúlt napokban egy teljesen megalapozatlan rágalomkampánynak volt a célpontja Magyarország norvégiai nagykövete, dr. Jeszenszky Géza. Aki olvassa a magyarországi internetes sajtót, az tudhatja, milyen képtelen vádakkal illették Jeszenszky Gézát. A vádakat az illetékes minisztérium visszautasította, a téma elült a sajtóban, mert az Antall-kormány egykori külügyminisztere olyan hiteles személy, akinél próbálkozhat bárki bármiféle vádak aggatásával, lepereg róla. Külpolitikus, tudós ember, amit mond, amit leír, amit oktat, annak hitele van.

Igazából nem is a lejáratás kapcsán írok, mert az visszafelé sült el, és a lejárató járatta le magát, hanem azért, mert most nálunk van választási kampány, de 2014-ben már részesei leszünk a magyarországi parlamenti választási kampánynak. Az erdélyi magyar szavazónak – amelynek száma nagyjából megegyezik egy átlagos magyarországi megye lakosságának számával – egyáltalán nem mindegy, kire szavazhat, ki lesz az ő képviselője.

Meggyőződésem, hogy Jeszenszky úr – ha ambicionálja a parlamenti politizálás – kiváló és hiteles képviselője lehetne az erdélyi, határon túli magyarságnak. Neve ismert, kapcsolata az erdélyi, határon túli magyar közösségekkel élő, kölcsönös bizalomra épül. Meggyőződésem, hogy az a párt vagy pártszövetség, akinek a jelölését elfogadná, csak nyerne ezen a jelölésen, mert személye garancia lenne arra, hogy az erdélyi, határon túli magyar szavazat e közösségek érdekeinek igazi, elhivatott képviselőjét juttatná be a Parlamentbe. Jeszenszky úr a Magyarországi Kárpát Egyesület élén végzett munkájával bebizonyította, hogy a magyar–magyar együttműködés, kölcsönös támogatás nem pénz és hatalom kérdése, hanem elhivatottság, hozzáértés, aprólékos, szívós munka és empátia kérdése.

 708 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás