fbpx

Egyre jobb körülmények várják a kismamákat a csíkszeredai szülészeten

Nagy volt az érdeklődés a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szülészeti osztálya iránt december 14-én: mintegy harminc várandós kismama és kísérőik látogattak el az intézménybe, akiket teával vártak egy beszélgetésre, majd végigjárták a kórtermeket. A Csíki Anyák Egyesülete által kezdeményezett látogatásoknak ez volt a 84. alkalma, a szervezést mostantól a kórház vállalta át, az egyesülettel továbbra is partnerségben, amit Konrád Judit kórházmenedzser az elmúlt évekbeli fejlesztések egyik eredményének tulajdonított.

A látogatáson részt vett Borboly Csaba, az intézményt fenntartó Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki hozzászólásában kifejtette, hogy az elmúlt egy évben hatalmas változás történt az osztályon, és arról biztosította a résztvevőket, hogy folytatják a kórház fejlesztését. „Folyamatosan növeljük a megyei kórház színvonalát, de a szülészeti osztály külön figyelmet érdemel. Az elkövetkező hat évben arra a szintre szeretnénk jutni, hogy ne kelljen távoli kórházakba utazni, hanem itt tudják ellátni az esetek nagy többségét. A megyei kórház szülészetén ez már megvalósult: már nem járnak át tömegesen Csíkból Székelyudvarhelyre szülni. Gratulálok a látogatásokat kezdeményező Csíki Anyák Egyesületének, valamint a szervezést átvállaló Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetőségének” – mondta a megyei tanács elnöke.

Kraft Hunor Norbert nőgyógyász szakorvos szerint ezek a látogatások azért fontosak, mert a részt vevő kismamák szüléskor már egy ismerős környezetbe érkeznek. Céljuk a látogatások számának növelése és tartalmának bővítése, mondta el a nőgyógyász.

A jelenlévőkkel Koncsag Zsuzsanna szülésznő ismertette a szüléssel kapcsolatos kórházi tudnivalókat, Füstös Annamária neonatológus az újszülöttek ellátásáról beszélt, Kiss Gyöngyi, a szülészeti osztály főnővére a gyermekágyi időszak tudnivalóit ismertette, Tulit-Incze Ágnes, a szülészeti-nőgyógyászati osztály pszichológusa pedig tanácsadásra adott lehetőséget a várandósoknak. Az érdeklődők meglátogatták a szülőszobákat, valamint az újdonságnak számító aranyóra-kórtermet és látogatótermet is.

Csíkszereda, 2019. december 14.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.