fbpx

Elismerés a Hargita megyei élsportolóknak

Immár hagyományossá vált decemberben a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság és Hargita Megye Tanácsa által szervezett Hargita Megyei Sportgála, ahol díjazzák az élsportolókat. Idén december 20-án, a csíkszeredai Hargita Vendégváróban szervezték a rangos eseményt, amelyen Hargita Megye Tanácsa képviseletében részt vett Borboly Csaba elnök, valamint Ambrus Sándor, Proca Ioan és Szentes Antal tanácsosok.

Borboly Csaba elmondta, hogy Hargita megye és Székelyföld legsikeresebb diplomatái a sportolók.

– Teljesítményre, kitartásra, tudatos munkára van ma szüksége a térségnek
minden területen, elsősorban részünkről, akik mandátumot kaptunk egy-egy
tisztségre. Sok eredményt sikerült elérni idén, hogy a fiatalok és idősek egyaránt,  főleg kistelepüléseken tudjanak sportolni, hisz a kaláka programból és megyei tanácsi visszaosztásból sikerült több kisebb-nagyobb sportbázist, vagy tornatermet rendbe tenni. De nemcsak kistelepüléseken, hanem például Gyergyószentmiklóson már csak a beton kötésére várunk, és a közel 1 millió dolláros ez évi beruházás is átadható a gyergyói medence hokizói és korcsolyázói számára. Sajnos úgy néz ki, hogy a 2015-ös év nehezebb lesz, hisz a parlament úgy döntött, hogy a megyei tanácsok ne osszanak vissza pénzt, hanem a települések egy egységes képlet alapján, akár „fűnyíró elvként” is kezelhetően fognak kapni pénzt, függetlenül, hogy hány sportterme, bázisa, faluja, vagyis mennyi megoldandó gondja van az illető településnek. Ez meg fogja nehezíteni a problémák megoldására irányuló mozgásteret, azonban remélem, hogy a jövőben is sikerül megtalálni a megoldást annak érdekében, hogy az közös munkát, a fejlesztéseket, pályázatokat, kaláka programot stb. folytatni tudjuk – emelte ki Borboly Csaba

A köszöntőbeszédek után következett a sportolók díjazása, a 2014-es év sportgálájának legjobb versenyzője, a sokszoros bajnok Tófalvi Éva lett, akit a versenyeken a csíkszeredai Sportklubot képviseli, edzője Márton Simon.

A felnőtt versenyzők rangsorában a 10-ik helyet két sportoló foglalja el, Papp Róbert Flórián és Stoica Márk cselgáncsozók, mindketten a csíkszeredai Sport Klub versenyzői, edzőjük Albu Botond.

A rangsor 9-ik helyezettje Bardócz Richárd cselgáncsozó, edzője Albu Botond. Bardócz Richárd a csíkszeredai Sport Klub igazolt sportolója.

A felnőtt versenyzők rangsorában a 8-ik helyet a cselgáncsozó Koncz Botond szerezte meg. Koncz Botond edzője Dániel Albert és ő is a csíkszeredai Sport Klub versenyzője.

A 7-ik helyezett a csíkszeredai VSK tájfutója, Csúcs Klausz, edzője a versenyző édesapja Csúcs András.

A 6-ik helyen, a Sport Klub versenyzője Kelemen Zoltán áll, aki műkorcsolyázó és edzőnője Bogyó Löffler Mária.

A rangsor 5-ik helyezettje Nagy Hunor, testépítő, aki versenyeken a „POWER HUNI” Sport Klub színeit képviseli, felkészülését egyedül végzi.

A rangsor 3-ik helyezettje Szőcs Elemér cselgáncsozó lett, ő a csíkszeredai Sport Klub versenyzője, edzője Albu Botond.

A rangsor 2-ik helyezettje Novák Károly Eduárd lett, akit a versenyekre édesapja, Novák Károly készít fel. Eduárd a csíkszeredai ”INTERSPORT-TUŞNAD CYCLING TEAM”, versenyzője.

A megye legjobb sportolói

Elsőként az ifjúsági sportolókat díjazták, a kategória a nyolcadik helyét a székelyudvarhelyi ISK vegyes ifjúsági II-es sakkcsapata és ifjúsági III-as férfi gyeplabdacsapata szerezte meg, a sakkozókat Balázs István, a gyeplabdázókat Bán Széll István készítette fel a versenyekre.

A rangsor VII-ik helyezettjei a csíkszeredai Sport Klub U18-as és U16-os cselgáncs csapatai, edzők Dánel Sándor, Pantea Cornel és Dániel Albert, valamint a csíkszeredai ISK ifjúsági III-as és kadét korosztályú csapatok, edzők Györgypál Tamás és Barta Csaba.

A VI-ik helyezett a gyergyószentmiklósi ISK U16-os jégkorongcsapata, edző Kémenes Csaba. A székelyudvarhelyi ISK, ifjúsági II-es férfi kézilabdacsapat a rangsor V-ik helyezettje, edző Sipos Loránt. A  IV-ik helyezettek a székelyudvarhelyi ISK ifjúsági II-es, birkozócsapata illetve a női ifjúsági I-es sakkcsapat, edzőik Bodrogi Csaba és Katona László, illetve Balázs István.

A rangsor harmadik helyén a gyergyószentmiklósi ISK U18-as jégkorongcsapata Farkas Csaba irányításával, illetve a székelyudvarhelyi ISK ifjúsági I-es birkózó csapata és junior I-es sakkcsapata állt, a birkózók edzői Bodrogi Csaba és Katona László, a sakkcsapaté Balázs István. A rangsor második helyezettje a csíkszeredai ISK U16-os jégkorongcsapata, edzők Antal Károly és Elekes Levente.  A 2014-es év legjobb ifjúsági csapata címet a a csíkszeredai ISK U18-as jégkorongcsapat hódította el, csapatkapitány Rokaly Norbert, edző Elekes Levente.

Ezután következett a sportág legjobb csapatainak és sportolóinak díjazása, a megye legjobb atlétái, Bálint Noémi és Karamán Hunor, mindketten a székelyudvarhelyi ISK-t képviselték a versenyeken, edzőjük Bartus Attila.

A legjobb női kosárlabda csapata díjat a gyergyószentmiklósi ISK vehette át, edző Hobaj Levente. A székelyudvarhelyi ifjúsági I-es lánycsapat és ifjúsági II-es fiú kézilabda csapatok is átvehették jól megérdemelt díjat.

Sakkban a legjobb sportolói címet Varga Adrienn és Benedek István érdemelte ki, mindketten a székelyudvarhelyi ISK versenyzői, edzőjük Barabás István.

Asztaliteniszben a sportág legjobbjai Kalóz Anita és Tamás Levente, edzőjük György István, mindketten a székelyudvarhelyi ISK versenyzője.

Teniszben a legjobb Petróczki Dorka és Balla Bálint, edzőjük Orbán Erzsébet, mindketten a székelyudvarhelyi ISK igazolt versenyzői.

Szánkóban a legjobb sportolói címet Deac Mariana Florina, érdemelte ki, edzője Dobrean Livia.

A legjobb bírkózói címet Juon Mihály, a székelyudvarhelyi ISK sportolója érdemelte ki, edzői Bodrogi Csaba és Katona László.

Röpladbában a maroshévízi ISK ifjúsági II-es röplabdacsapat érdemelte ki a legjobb helyezést, csapatkapitány Dima Sergiu, a csapat edzője Macarie Ovidiu tanáredző.

Az ifjúsági sportolók díjazása a lányok rangsorával kezdődött, a rangsor 10-ik helyezettje, Szőcs Renáta rövidpályás gyorskorcsolyázó, edzője Bogyó Mária.

A 9. Helyezett Kémenes Anna sífutó, a gyergyószentmiklósi ISK versenyzője, edzője Jánosi Béla, valamint Kenéz Zselyke műkorcsolyázó, edző Bogyó Löffler Mária.

A rangsor 8-ik helyezettje Buzás Dorottya, a Csíkszeredai ISK versenyzője, edzője pedig Márton Simon tanár.

A 7. Helyezett Főcze Bernadett sílövő let, edzője Gecse Izabella, mindketten a csíkszeredai ISK-t képviselik.

A rangsor 6-ik, illetve 5-ik helyezettje Kacsó Bernadett és  Vakaria Edit sífutók, mindketten a gyergyószentmiklósi ISK versenyzői, edzőjük Jánosi Béla.

A 4-ik helyezett Tófalvi Orsolya sílövő, a csíkszeredai ISK versenyzője, akit a versenyekre Márton Simon tanár úr készítette fel.

A rangsor 3-ik helyezettje a gyergyószentmiklósi ISK versenyzője, Bajkó Réka, edzője Jánosi István.

A rangsor második helyezettje Binder Timea, a gyergyószentmiklósi ISK-tól, valamint Copoţ Bianca a maroshévizi ISK versenyzője, mindkét sportoló sílesiklásban versenyzik. Edzőik Elekes László, valamint Pop Benedek Ionel.

A 2014-es év legjobb ifjúsági női sportolója Darvas Zsanett lett, aki a gyergyószentmiklósi ISK versenyzője, edzője Jánosi Béla.

Az ifjúsági sportolók díjazása következett, a rangsor 10-dik helyezését két sífutó foglalta el, Ababei Iulian, a maroshévízi ISK sportolója, edzője Dobrean Petru, és György Sándor, a gyergyószentmiklósi ISK képviseletében, edzője Gyulai Béla.

A rangsor 9-dik helyezettje Orbán Lehel cselgáncsozó lett, aki a csíkszeredai ISK versenyzője, edzője pedig Pantea Cornel tanáredző.

A 7-ik és 8-ik helyet Imre Emil és Antal Tamás foglalta el, mindketten rövidpályás gyorskorcsolyázók, a sportolókat Bogyó Mária edzőnő készíti fel.

A rangsor 6-ik helyezettje a tájfutó Erősdi Zakariás lett. A sportoló a csíkszeredai VSK versenyzője, edzője Szász János.

Az ifjúsági sportolók rangsorának 5-dik helyét Gegő Hunor sílövő foglalta el. Hunor a csíkszeredai ISK versenyzője, az edzői feladatokat Gecse Izabella látja el.

A rangsor 4-dik helyét Imre Norbert cselgáncsozó foglalta el, aki versenyeken a csíkszeredai ISK-t képviseli, edzője Pantea Cornel.

Papp Koppány a rangsor 3-dik helyezettje, a csíkszeredai ISK képviseletében lép pályára, edzője Szabó Mária tanár- edző.

A rangsor második helyezettje TIMÁR ÁDÁM korcsolyázó lett,  ő a csíkszeredai iskola igazolt sportolója, edzője CSISZÉR JUDIT.

A 2014-es év legjobb ifjúsági sportolója GÁL ORAVECZ ISTVÁN lett, aki a csíkszeredai ISK képviseletében versenyzik, edzője BOGYÓ MÁRIA

A felnőtt csapatok díjazása

A rangsor 9-ik helyezettjei a csíkszeredai HSK női jégkorongcsapat  B együttese, edző KONCSAG KINGA  és a csíkszeredai BUSHIDO TOKUKAI kendo csapata, edző BÚZÁS CSABA.

A 8-ik helyezést a csíkszeredai Sport Club – ISK U23-as cselgáncs csapata szerezte meg. A csapat edzői ALBU BOTOND, DÁNIEL ALBERT, PANTEA CORNEL şi DÁNEL SÁNDOR.

Idén a gyergyószentmiklósi KRIEGEL Sport Klub fogathajtó csapata lett a hetedik, a csapat képviseletét sportolói és edzői minőségben Bajkó Tibor látja el.

A rangsor 6. helyezettje a csíkszeredai Sport Klub Rádióamatőr csapata lett, a csapat felkészítését a versenyekre  SCHMIDT PÉTER látja el.

A felnőtt csapatok rangsorának 5-ik helyezettje a székelyudvarhelyi „FÁSOK” birkózó csapata lett. A csapat edzői teendőit  László Szabolcs látja el, munkájában  Bodrogi Csaba és Katona László edzők segítik.

A csapat rangsor 4-ik helyét három csapat foglalja el, a székelyudvarhelyi Sport Klub teremlabdarúgó csapata, edző Jakab Zoltán, a gyergyószentmiklósi „Progym” jégkorongcsapata, edző Farkas Csaba, valamint a csíkszeredai Sport Klub bob kétszemélyes csapata, edző Hodos László.

Idén a rangsor 3-ik helyezettje a csíkszeredai HSC női jégkorongcsapata, a csapat kapitánya Barta Ágota, edzője pedig Koncsag Kinga.

A rangsor második helyezettje a csíkszeredai HSC jégkorongcsapata, edző Christian Dreberg és Gál Sándor.

A 2014-es év legjobb csapata címet a székelyudvarhelyi Kézilabda Klub csapata szerezte meg, edző Vlad Caba.

Különdíjak

2014-ben kifejtett tevékenységükért a következő sportolók illetve veterán sportolók részesültek különdíjban:

1. KERESZTES GYULA- KÁRPÁTOK SK CSÍKSZEREDA – ATLÉTIKA

2. BARABÁSI RÓZÁLIA – KÁRPÁTOK SK CSÍKSZEREDA  – ATLÉTIKA

3. SPANACHI ILIE –  GENTIANA SE CSIKSZEREDA – ATLÉTIKA

4. SÁNDOR ISTVÁN –– KÁRPÁTOK SK CSÍKSZEREDA  – ATLÉTIKA

5. IMRE ISTVÁN-ATLÉTIKA,GENTIANA SE CSIKSZEREDA

6. BENŐ ZOLTÁN – ATLÉTIKA, GENTIANA SE, CSÍKSZEREDA

7.MOLNÁR JÁNOS – ATLÉTIKA – PRO TEKERŐPATAK

8.SZABÓ JÓZSEF-ATLÉTIKA, KÁRPÁTOK SK CSIKSZEREDA

9.TIMOFTE EMILIA- ATLÉTIKA,GENTIANA SE, CSIKSZEREDA

10.SZŐCS LÁSZLÓ-CSELGÁNCS, CSIKSZEREDAI SPORT KLUB

11.SINKA SZABOLCS- CSELGÁNCS, CSIKSZEREDAI SPORT KLUB

12.SZŐCS LÁSZLÓ Junior.- CSELGÁNCS, CSIKSZEREDAI SPORT KLUB

13..URECHE ANDREA-MŰKORCSOLYA,CSIKSZEREDAI ISK

14.KISS TAMARA-MODELEZŐ-SZÉKELYKERESZTÚRI TANULÓK KLUBJA

15.KISS ISTVÁN-EDZŐ- SZÉKELYKERESZTÚRI TANULÓK KLUBJA

16.SIMÓ MIHÁLY-TAEKWONDO,CSIKSZEREDAI PHOENIX S.K

17.BRÂNZILĂ IGOR – CSELGÁNCS, CSIKSZEREDAI SPORT KLUB

18.ONODI LORÁND  – CSELGÁNCS, CSIKSZEREDAI SPORT KLUB

19.IOSUB GABRIELA -KÁRPÁTOK SK CSÍKSZEREDA – ATLÉTIKA

20.BÖJTE CSABA- KÁRPÁTOK SK CSÍKSZEREDA – ATLÉTIKA

21.CSISZER CSONGOR -KÁRPÁTOK SK CSÍKSZEREDA – ATLÉTIKA

22.SCHÜLLERI FRIGYES- ATLÉTIKA,GENTIANA SE, CSIKSZEREDA

23.SZALAY ZOLTÁN –VSK CSÍKSZEREDA,TÁJFUTÁS

24.SZÁSZ JÁNOS -VSK CSÍKSZEREDA,TÁJFUTÁS

25.SZÁSZ NELLI- VSK CSÍKSZEREDA,TÁJFUTÁS

26.BUSLIG GYULA –GYERGYÓSZENTMIKLÓSI JÖVŐ SK,LABDARUGÁS

27.VARGYAS ADORJÁN- GYERGYÓSZENTMIKLÓSI JÖVŐ SK,SIZŐ

28.MÁLNÁSI BÉLA- GYERGYÓSZENTMIKLÓSI JÖVŐ SK, SIEDZŐ

29.KRISTÓ NORBERT-CSíKSZEREDAI ISK,SILÖVŐ

30.FÓRIKA SZABOLCS-GYERGYÓSZENTMIKLÓSI ISK,SIFUTÓ

31.SZÁSZ ATTILA- CSíKSZEREDAI ISK, rövidpályás gyorskorcsolya

32.HOZÓ NORBERT-CSÍKSZEREDAI BLACKWIDOW SK, TAEKWONDO

33.PÉTER BALÁZS- CSÍKSZEREDAI BLACKWIDOW SK, TAEKWONDO-EDZŐ

34.DOMBI SZILÁRD- CSíKSZEREDAI ISK,CSELGÁNCSOZÓ

35.TAKÁCS SZABOLCS- KÁRPÁTOK SK CSÍKSZEREDA  – ATLÉTIKA

36.SILLÓ IZABELLA- KÁRPÁTOK SK CSÍKSZEREDA  – ATLÉTIKA

Értelmi sérültek számára, különböző sportágakban rendezett országos sportvetélkedőt tartottak „SPECIAL OLYMPICS” címmel Kolozsváron. Ezen a rendezvényen a gyergyószentmiklósi „Napsugár az esőben” egyesület képviselte megyénket, jó eredményeket érve el, a következő sportolók által: Bellai Antal, Gál Varga József,Horvát Timea, Vizi Renáta

„Fair Play” Díj

A sportlétesítmények fejlesztése, illetve a sportrendezvényeken elért sportszerű magatartásokért „Fair Play” díjban részesült Gyergyószentmiklós város önkormányzata.

Különdíjak a megye tanintézményei által elért eredményekért:

Hargita megye tanintézményei az Országos Iskolás Sportolimpián kitűnő eredményeket értek el a 2013-2014-es tanévben is. Ezért a teljesítményért a következő csapatokat és sportolókat díjazták:

1. A gyergyószárhegyi „Bethlen Gábor”  Általános Iskola lány kézilabda csapatát, országos VI-ik helyéért. A csapat edzője Czimbalmos Árpád tanár.

2. Kalóz Anita, asztaliteniszező, a „Palló Imre” Művészeti Líceum tanulója, aki országos IV-ik helyezést ért el, edzője Balázsi Csaba.

3. Péter Nándor, asztaliteniszező, az „Eötvös József” Tehnológiai Liceum tanulója, a versenyre felkészítette Bányai Katalin tanárnő.

Csíkszereda, 2014. december 20.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.