fbpx

Elkezdik a csíki megyei utak karbantartási munkálatait

Aláírta a megyei tanács a kurrens és periodikus karbantartási munkálatokra, a kátyúzásra és egybefüggő aszfaltrétegre vonatkozó keretszerződést augusztus 2-án, szerdán. A megállapodás a 2017 – 2020-as időszakra szól. Keretszerződés aláírásával lehetővé vált, hogy az elkövetkezendő négy évben ne kelljen minden tavasszal megismételni a közbeszerzési procedúrát. Továbbá a csíki megyei utakra vonatkozó karbantartási munkálatok szerződését is megkötötték a helyi Ing Service kft. kivitelező céggel. Elhangzott prioritásként kezelik a Hargitafürdőre vezető utat figyelembe véve, hogy nagyon megrongálódott, azután majd a felcsíki, gyimesi, valamint az alcsíki útszakaszon dolgoznak. A teljes csíki térségben végeznek felújításokat, az érintett községek: Csíkkozmás, Csíkszentmárton, Csíkszentgyörgy, Csíkszentkirály, Csíkszentlélek, Csíkcsicsó, Csíkrákos, Csíkszentmihály, Szépvíz, Csíkdánfalva, Csíkkarcfalva, Csíkszenttamás, Csíkszentdomokos, Gyimesközéplok, Balánbánya.

– A karbantartási munkálatok mellett több helyen, ahol a törvényes feltételek lehetővé teszik egybefüggő aszfaltréteg leterítése is fog történni. A szerződés aláírását követően azon kell dolgozzunk, hogy minél több helyen egy újabb aszfaltréteggel védjük meg a korábban károsodott útszakaszokat, ez várhatóan ősszel fog bekövetkezni miután szakemberek felmérték, hogy hol és mekkora szakaszon van szükség aszfaltozásra – fejtette ki a megyei tanács elnöke, Borboly Csaba. Továbbá a megyeelnök örömét fejezte ki, hogy egy komoly csíkszeredai cég nyerte meg a közbeszerzést, valamint, hogy sikerül elkezdeni az utak javítását, és két-három hónapon belül a csíki települések maguk mögött tudhatják a gödrös utakat. Hozzátette, fontosnak tartják, hogy az ilyen kérdésekben egyeztessenek az érintett települések vezetőivel, hogy eredményes döntéseket hozhassanak.

Az aláírásnál jelen volt Karda Róbert, Péter Lukács, Bőjte Csongor Ernő, Gergely Károly, Szántó László polgármester valamint, Becze István megyei tanácsos. A megbeszélés során a polgármesterek negatív tapasztalatai miatt felvetődött, hogy szeretnék felkérni a számvevőszéket, hogy kövesse a munkálatokat a kivitelezés során az utólagos problémák elkerülése érdekében.

Csíkszereda, 2017. augusztus 2.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.