fbpx

Gazdátlan farakomány a büdösfürdői út mellett

Hargita Megye Tanácsának illetékes munkatársai hétfői terepszemléjük során szembesültek azzal, hogy a nemrég felújított 123D jelzésű Büdösfürdőre vezető út mentén farakomány hever. A rakomány az úttest biztonsági felületére, illetve az útpadkára helyezték ezzel megrongálva a felújított megyei utat. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke levélben értesített erről a csíkszentkirályi helyi rendőrséget, a megyei rendőr-főkapitányságot, a csíkszentkirályi közbirtokosságot és Csíkszentkirály Polgármesteri Hivatalát, amelyben felkéri, hogy vonják felelősségre a rakomány tulajdonosát. Egyelőre gazdátlanul hevernek az út szélén a farönkök, amennyiben negyvennyolc órán belül nem jelentkezik a tulajdonos és nem szállítja el a fát, valamint a fahulladékot Hargita Megye Tanácsa, mint a terület ügykezelője kézbe veszi az ügyet és a kárfelmérést követően felelősségre vonja a károkozót.

Borboly Csaba megyeelnök ez ügyben a lakók segítségét is kéri, ha van bármilyen segítő javaslatuk, információjuk ezzel kapcsolatban értesítsék a megyei tanácsot, akár a közösségi oldalon is. A megyeelnök többször hangsúlyozta, hogy a közösen elért eredményekre, megvalósításokra együtt kell vigyázni és a lakók számtalan esetben képesek észrevételeikkel segíteni a megyei tanács illetékes munkatársainak munkáját. Mint mondta körülbelül hat kollégája kell ellenőrizze a több mint nyolcszáz kilométer megyei besorolású utat.

A megyei rendőr-főkapitányság részéről hétfőn tud az illetékes személy a terepre kiszállni és felmérést végezni. Az okozott károkért Hargita Megye Tanácsa feljelentést tesz, amelyért 2000-6000 lej közötti pénzbüntetésre számíthat a károkozó.

Csíkszereda, 2017. augusztus 2.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.