fbpx

Elkezdték a kátyúzást Keresztúr térségében

Megkezdődött szeptember 26-án a kátyúzás az aszfaltos utakon Keresztúr térségében, ennek keretében összesen 34 kilométeren javítják az utakat.

Kátyúznak Székelykeresztúr–Etéd (136-os, 136A, 135-ös megyei utak), Etéd–Kőrispatak (136A jelzésű megyei út) útszakaszokon, illetve Székelypálfalvától a 13A jelzésű országút (136B jelzésű megyei út) kereszteződéséig. A javítási munkálatokat október végéig befejezik.

Amint arról korábban beszámoltunk (http://hargitamegye.ro/hirek/uj-tipusu-munkalatok-a-nyari-utkarbantartasban.html ), idén teljesen új dokumentáció alapján írta ki a megyei besorolású utak nyári karbantartására a közbeszerzést Hargita Megye Tanácsa – külön a kátyúzásra meg az egybefüggő aszfaltrétegre, és külön a kövezésre. Többek között ezért is késett a nyári karbantartások elindítása, ezenkívül az Országos Közbeszerzési Ügynökséggel folytatott huzavona is késleltette a procedúrát. Utóbbira a jövőben kiemelten figyelnek, hogy a közbeszerzést időben lehessen kezdeni.

A megyei tanács szeptemberi rendkívüli ülésén, az is terítékre került, hogy egyes cégek nem tudtak nyerni a liciten, ezért a jövőben odafigyelnek arra, hogy ezeket segíteni tudják. Ha a munkálatok többségét ugyanazon cég nyeri meg az a minőség rovására mehet, és legtöbb esetben a kivitelező nem tudja tartani a határidőket. Hargita Megye Tanácsa többek között ezért is hirdette meg a karbantartási munkálatok kivitelezését kis térségekre, úgy nevezett lotokra osztva, ezzel is több lehetőséget adva a megye vállalkozásainak, hiszen nem minden cégnek van kapacitása egy egész megye útjainak karbantartását elvégezni. Valamelyest módosítják a kiírást annak érdekében, hogy valós munkavégzési kapacitással nyerjenek a cégek, illetve a jövőben telefonon is értesítik a cégeket az elektronikus közbeszerzési rendszerbe került frissítésekről, mert előfordul, hogy azokra napokon belül kell reagálni. Emellett az is felmerült, hogy tartsanak képzést a cégek képviselőinek a dokumentáció összeállítása kapcsán, hiszen az is előfordul, hogy formai hibák miatt nem tudják elfogadni az ajánlatokat.

Csíkszereda, 2017. szeptember 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.