fbpx

Elnökváltás Kászonban, túljelentkezés Csíkszentdomokoson

Kedd este négy településen újult meg a helyi RMDSZ szervezet választmánya. Elsőként Csíkszentléleken, 18 órától vette kezdetét a tisztújító közgyűlés, ahol Antal István Alfréd polgámester nyerte el a helyi szervezet elnöki tisztségét, és további 16 fő került be a Helyi Küldöttek Tanácsának tagságába.

Nemsokkal később, 19 órától a Kászonok völgyében kezdődött el a tisztújító közgyűlés. A helyi csapat átalakuláson ment keresztül, az eddigi helyi RMDSZ elnök, Mihály Tamás alpolgármester, visszalépett az elnöki tisztségből, helyét pedig a jelenlegi polgármester, András Zoltán vette át a közgyűlésen összegyűlt szavazatok alapján.

Szintén 19 órától Balánbányán került sor a tisztújításra, a közgyűlés pedig újabb négy éves mandátumra adott megbízást Orbán Lóránd-Levente alpolgármesternek és a választmány további 11 tagjának.

Csíkszentdomokoson 20 órától kezdődött a tisztújító közgyűlés, ahol 22 helyre 36 személy jelentkezett. A polgármester, Karda Róbert, valamint az alpolgármester, és egyben helyi RMDSZ elnök Albert Alfonz-Pál megtartották négy éves beszámolójukat, amely során kiderült, hogy munkájuk során igyekeztek időszakonként figyelni a község fejlesztéseire, a kicsiknek napközi, óvoda, az időseknek nappali foglalkoztató és tanuszoda is létesült, a községben folyamatosak a kulturális rendezvények, mondhatni minden hétvégén van egy olyan esemény, ahová bekapcsolódhatnak a helyiek. A jövőben pedig a település gazdasági fejlődésére igyekszenek nagyobb hangsúlyt fektetni.

A választás során Albert László, Bálint Ágota, Bara Artúr, Bara Zsolt, Biró László, Boros Zsombor, Császár Csaba, Csatlós Tibor, Fábián Attila, Ferencz Krisztina, Karda Róbert, Kedves Annamária, Kosz-Dobos Róbert, László Attila, László Csongor, Máthé Zoltán, Máthé Zsolt, Opra Endre, Szabó Levente, Székely Ervin, Török Alajos, Veress Anna-Aranka jelöltek kerültek be a HKT tagságába, míg elnöknek Albert Alfonz-Pált választották.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.