fbpx

Élő kapcsolat Pest és Hargita megye között

Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke ismét találkozott április 3-án, szerdán a Pest megyei megyeházán. A testvérmegyék legfontosabb eseményeinek előkészületeiről egyeztettek. A Hargita megyei pápalátogatás kapcsán Pest megye is mediatizálni fogja az eseménnyel kapcsolatos fontos információkat, annak érdekében, hogy a zarándokok minél felkészültebben résztvehessenek a pápalátogatáson és a csíksomlyói búcsún. A megyei tanács alintézményeként működő Hargita Megyei Kulturális Központ e két eseménnyel összekötve szervezi meg partnereivel együtt a XV. Hargitai Megyenapokat május 31. – június 10. között. A programfüzet a későbbiekben a kulturális intézmény és a megyenapok honlapján, valamint Facebook oldalain is elérhető lesz. Budapesten ötödik alkalommal szervezik meg a Székely Fesztivált, amelynek idén is a Millenáris Park ad otthon május 10-12. között. Idén Udvarhelyszék lesz az esemény díszvendége, míg kiemelt vendége Böjte Csaba ferences szerzetes. A szervezők idén is garantálják a jó hangulatú kulturális és gasztronómiai programokat.

Mindezek mellett a két megye elöljárója a Mária-út további fejlesztési lehetőségeiről is egyeztettek.

Hargita Megye Tanácsának 17 élő testvérmegyei kapcsolata van, ebből 13 magyarországi megye. Pest megyével 21 éve működik élő, szoros kapcsolat, amely során számtalan civil kapcsolat is kialakult, rendszeresen meglátogatva a kulturális rendezvényeket, valamint segítve a gazdasági fejlődést is.

Borboly Csabát Pest Megye Önkormányzata decemberben Pest Megye Külkapcsolataiért Díjjal tüntette ki a Hargita megyei elöljárót.

Csíkszereda, 2019. április 3.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.