fbpx

Előnyösebb a megyei turisztikai célpontok választása

Könnyebben és kisebb erőfeszítéssel érhetők el a térségbeli turisztikai célpontok, nincsenek állomásokon, repülőtereken töltött „holt” idők, nincs szükség energiaelvonással járó akklimatizálódásra, a rövidtávú utazás megoldható nagy baráti társasággal vagy kisgyerekkel, a helyi vendéglátóknál elköltött pénzünk a térség gazdasági felemelkedéséhez járul hozzá. Csupán néhány szempont azok közül, amiért főként a hosszú hétvégékre érdemesebb a hazai célpontokat választani a külföldiekkel szemben.

Költségszámítás: az itthoni vs. külföldi hosszú hétvégés üdülés költségei címmel készített egy elemzést Hargita Megye Tanácsának Elemző Csoportja. Az összeállítás figyelembe veszi a turisztikai trendeket, a gyorsuló ételvitelhez igazodó pihenési és üdülési szokásokat, összehasonlítja a székelyföldi és a külföldi vendéglátói infrastruktúrát, ajánlataikat.

–          Jobb szervezésre van szükség ahhoz, hogy a helyi vendéglátó egységek ajánlatai még vonzóbbak legyenek, és a pihenésre vágyók használják ki ezeket a lehetőségeket, ne pedig a hosszú utazásokat válasszák. Az ajánlatokat, a kedvezményeket össze kell hangolni, ezeknek egy rendszert kialakítani, amelyből egy időben vendéglátók, különböző tevékenységeket szervezők is profitálnak. A lehetőségek kiaknázásával a pihenési és szórakozási programok széles skáláját lehet felállítani, amely kedvezőbb a helyieknek, hiszen – főként egy hosszú hétvége alatt – időt és utazási költséget spórolnak. Mindehhez egy egységes és összehangolt turisztikai desztináció menedzsment kidolgozása szükséges, amelyben a szereplők szövetségesek, nem pedig versenytársak – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Az elemző csoport munkája Hargita Megye Tanácsának honlapján tanulmányozható:

http://elemzo.hargitamegye.ro/az-itthoni-vs-kulfoldi-hosszuhetveges-udules-koltsegei/.

Csíkszereda, 2013. október 31.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.