fbpx

Emberi rongálás miatt nem hatékony a medvebiztos kuka

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a medvékre akarják fogni azt, ami most tényleg az ember bűne. Bizonyítottan emberi rongálás miatt fér hozza a hulladékhoz a Tusnádfürdőn kihelyezett speciális konténereknél a medve – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki ez ügyben levélben kereste meg Albert Tibort, Tusnádfürdő polgármesterét.

Mivel az elmúlt időszakban több helyi és országos sajtó is cikkezett arról, hogy a Tusnádfürdőn kihelyezett, a Hargita Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszert  (IHR) kiépítő projektből megvalósított – fém védőszerkezetek nem tartják távol a városi hulladéktól a kukázó medvéket, Borboly Csaba megyeitanács-elnök kérésére augusztus elsején helyszíni szemlét tartottak a hivatal munkatársai, akik fotókat és videófelvételek is készítettek a tárolók állapotáról.

VIDEÓFELVÉTEL:
– jól záró kuka:

– megrongált, nem záródó kuka:

A közösségi oldalak megosztásaira alapuló cikkek fotóin többször is látható fém szerkezetek úgy vannak megépítve, hogy a kallantyú lenyomással egy időben fel kell emelni a gördülő ajtót – tájékoztatott Zólya László A. projektmenedzser.

A vasútállomás mellett elhelyezett 6 medvebiztos kukából 5 tökéletesen zár, egyet viszont, ami legelől van, ismeretlenek megrongálták, lecsiszolták a záróvas-szerkezet végét, így az a kuka nem záródik, így a medve könnyedén fel tudja nyitni. kukak

Levelében Borboly Csaba azt kérte Tusnádfürdő polgármesterétől, hogy a megrongált kukát/kukákat cseréljék ki a rendelkezésükre állókból működőképesekre, amíg sikerül a rongálást kijavítani. A megyeelnök kilátásba helyezte azt is, hogy ha a közeljövőben hasonló rongálás történik, akkor ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést tesznek közvagyon elleni rongálásért. (Csatolva a polgármesternek írt levél.)

Csíkszereda, 2017. augusztus 2.

 860 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...