fbpx

Hargita Megye Tanácsa is partner kíván lenni az Összefogás Házának befejezésében

A Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesületének van egy nemes szándéka, hogy megépüljön az Összefogás Háza, a megyei mozgáskorlátozottak központja, ahol védett körülmények között lesznek munkahelyek, illetve gyűléstermek, otthonok. Ezt a nemes célt Hargita Megye Tanácsa is támogatja és támogatni kívánja mg hangsúlyosabban! – fogalmazott Borboly Csaba megyeitanács-elnök, aki augusztus 2-án kilátogatott a közösségi oldalon meghirdetett Szeghúzó kalákára.

– Közös felelősségünk, hogy a központ mielőbb elkészüljön, megteljen élettel, munkával! – mondta ez év áprilisában az alapkőletételkor Borboly Csaba.

A helyszínről a megyeitanács-elnök videóban intézett felhívást, hogy további 40 köbméter gerendára lenne szüksége az egyesületnek:

– Nemes cselekedet kalákában, közmunkában segíteni. Gratulálok a szeghúzó kaláka kitalálóinak! Ma Fikó Csabával, a megyei mozgássérült egyesület tiszteletbeli vezetőjével egyeztettem: szükség van még 40 köbméter gerendára! A kaláka folytatásaként ebben várjuk a segítséget – fogalmaz bejegyzésében.

AHF-page-006
https://drive.google.com/open?id=0B8sOLCziKMRNZklHZlVnM01ZaG8

Továbbá arról is egyeztettek,  hogy Csíkszereda városhoz hasonlóan, Hargita Megye Tanácsa is keresi annak a jogi lehetőségét, hogy belépjen a közhasznú egyesületbe és egyesületi tagként, a tagdíj befizetésével hozzájárulhasson a központ mielőbbi megépítéséhez, amelyre a számítások szerint a külső munkálatok befejezéséhez még további 70 ezer euróra lenne szükség.

Szeghuzo Kalaka - Andras Ervin fotoja
Fotó: András Ervin

Aki támogatni szeretné az Összefogás Házának befejezését, az megteheti személyesen az egyesület székhelyén (Márton Áron utca 50. szám alatt), vagy az alábbi bankszámlaszámokra utalhat pénzt: eurót a RO33RNCB0152042362470010, illetve lejt a RO65RNCB0152042362470016 bakszámlára.

Csíkszereda, 2017. augusztus 2.

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.