fbpx

Építész szakos diákok segítenének a megyeháza javításában

Osztályfőnöki órára látogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke november 17-én, csütörtökön: a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola építész, formatervező és műszaki rajz szakos tizenkettedikes diákjainál a jövőbeli terveikről érdeklődött, valamint arról, hogy miben kellene a megyei tanács segítsen. A látogatás az Első vállalkozás elnevezésű program része, amelyet Hargita Megye Tanácsa és alintézménye, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége indított az iskolákban a vállalkozó szellem terjesztése céljával. A megyeelnök javaslattal állt elő, mely szerint az illető osztály diákjai segítenek a megyeháza oszlopcsarnokának, lépcsőinek, bejáratának javításában. Ezt szakmai gyakorlat keretében végezhetnék el, vagy megvizsgálják egy külön pályázat kiírásának lehetőségét. Borboly Csaba az angol nyelv tanulására, ösztöndíjak megpályázására és diákmunka vállalására buzdította a fiatalokat, továbbá felhívta a figyelmet a megyei tanács alintézményeinél tartott képzésekre.

Barabás Csaba, a fejlesztési ügynökség vezetője egyenként kérdezte a diákokat terveikről. Szó esett karrierről, itthoni és külföldi munkavállalásról, továbbtanuásról, vállalkozásról, pályaorientációró, jövőtervezésről.

Az Első vállalkozás programról bővebb információ található itt: http://fejlodohargita.ro/

A helyszínen készült videó megtekinthető itt: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/vb.215328865181171/1120751084638940/?type=2&theater&notif_t=notify_me_page&notif_id=1479416503766625

Csíkszereda, 2016. november 17.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.