fbpx

Hargita Megyéért Díjjal ismerték el Tamás József nyugalmazott püspök munkásságát

Borboly Csaba: a püspök atya közösségért vállalt szolgálata és munkássága, hogy másokra gondoljunk és ne magunkra mindannyiunk számára útmutatás

Hargita Megyéért Díjjal ismerte el Hargita Megye Tanácsa Tamás József, a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye nyugalmazott püspök közösségért vállalt munkásságát. A testület hétfőn, december 20-án szavazta meg és ítélte oda a rangos elismerést a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium kollégiumának dísztermében.

https://fb.watch/a0lRIHOmo7/

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelte, etnikai hovatartozástól, vallástól, politikai irányultságtól függetlenül sikerült a díjazott személyt nevesíteni, amely azt mutatja, hogy egy nemes cél érdekében sokan össze tudnak fogni, ez pedig Tamás József püspök személyének megbecsülését mutatja.

– A Hargita Megyéért Díj nem egy tevékenység végét, hanem annak folytatását jelenti. Ugyanakkor a díj odaítélése arra hív minket, hogy elgondolkodjunk a püspök atya közösségért vállalt szolgálatán, hogy másokra gondoljunk és magunkra – mondta el Borboly Csaba hozzátéve, a püspöknek pozitív, és közösségeket megerősítő gondolatai mindannyiunk számára a legnagyobb bizonytalanságban is motiváló és irányadó üzenetek.

A díjazott az advent utolsó hetére tekintettel újabb leckét kínált alázatból. Mint mondta, munkásságával az isteni ajándékot igyekezett gyümölcsözővé tenni, buzdítva a jelenlévőket a szolgálatra és építkezésre a közösség érdekében.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.