fbpx

Értékteremtő kalákák egyházi segítséggel

Az egyház értékteremtő, közösségeket összekovácsoló szerepét hangsúlyozta Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke a Borzonton szervezett Máriapoli július 9-i, szerdai megnyitóján. A regionális, ökumenikus, interetnikai és interkulturális találkozó mottója „A kölcsönös szeretet a mai társadalom reménye”. A péntekig tartó rendezvényt Hargita Megye Tanácsa az egyházakkal való együttműködési programjából támogatja.

A házigazda, Portik-Hegyi Kelemen gyergyószentmiklósi főesperes felolvasta Borboly Csabának, a megyei tanács elnökének üzenetét. Az elöljáró levelében kiemelte, hogy Hargita Megye Tanácsa fontosnak tartja a rendezvény támogatását, hiszen nemcsak egyházi eseményről van szó, hanem a vallási jelleg mellett az interkulturalitás, az etnikumközi kapcsolatok is nagy hangsúlyt kapnak, a tábor ugyanis nyitott a különböző felekezetek és nemzetiségek előtt, az egymás megismerése, elfogadása pedig nagyban hozzájárul a békés együttéléshez a Kárpát-medencében.

Barti Tihamér az egyház támogatását kérte a megyei tanács által kezdeményezett kalákák szervezésében, hogy sikerüljön minél több személyt bevonni a munkába, mindenki a saját közösségében vállaljon szerepet.

– A kalákákkal Hargita Megye Tanácsa értéket teremt, közösségeket kovácsol össze, akárcsak az egyházak körül létrejövő mozgalmak, amelyek a létező szerveződések közül a legerősebbek. A közösségi munkában az egyház nélkülözhetetlen – jelentette ki beszédében az alelnök.

Csíkszereda, 2014. július 9.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.