fbpx

Évértekelőt tartottak a Hargita megyei elöljárók

Hargita megyei polgármesterek, megyei tanácsosok, Hargita Megye Tanácsának igazgatói, a megyei tanács alintézményeinek vezetői tartottak évértékelőt csütörtökön, december 18-án. Év végi beszámolót tartott Borboly Csaba megyeelnök, valamint Barti Tihamér és Incze Csongor alelnök.

– Az idén sikerült több pénzt lehívni beruházásokra, ez a jó csapatmunkának köszönhető – mondta beszédében Barti Tihamér. A megyei tanács alelnöke arra kérte a polgármestereket, a jövőben is teljes nyitottsággal keressék, hogy közösen keressenek megoldást a hiányosságok orvoslására.

Incze Csongor úgy fogalmazott, nem könnyű az a munka, amit végeznek, és nem is létezik olyan megoldás, amellyel mindenki elégedett. De a nehéz munka gyümölcsét meghozza, amikor egy-egy személy köszönetet mond a megvalósításért, vallotta.

Borboly Csaba a lemondás és a szolidaritás évének nevezte 2014-et, amelyet a térségek közötti jó együttműködés jellemzett.

– A törődést tapasztalta meg ebben az évben, a polgármesterek lemondtak egymás javára bizonyos összegekről, ezt kell folytatni – fogalmazott a megyeelnök. Köszönetét fejezte ki az alintézményeknek, amelyek ha kisebb költségvetéssel is, de folytatták a munkát. – A kalákaprogram is megmutatta, hogy odafigyeléssel, közösségi összefogással, ha a megyei tanács, a helyi önkormányzat, közbirtokosság, vállalkozók, szülők és állami szervek is teszik a dolgukat, kevés pénzből is lehet építkezni. Ennek köszönhetően több javítást eszközöltünk a megye északi részében, a gyergyói térségben, Alcsíkon, de a megye többi részén is. A beruházások kiemelkedő példája a borszéki wellnessközpont megnyitása, de zajlanak a munkálatok Madéfalván, Csicsóban is. Ugyancsak jelentős beruházás az utak javítása, a kisfalvakban is, a megyei tanács Kisfalu programja keretében kiemelten odafigyeltünk az udvarhelyszéki kistelepülésekre. Az erőfeszítéseknek látható eredményei vannak, kis pénzből is – jelentette ki az elöljáró örömét fejezve ki a Gyergyó térségében látható eredményekért is, például Ditróban utakat, csatornarendszereket javítottak fel, Gyergyószentmiklóson pedig a megyei tanács legnagyobb beruházása, a jégpálya munkálatai valósultak meg. Borboly Csaba bizalmának adott hangot, hogy minél hamarabb felkapcsolják a villanyt Borzonton is, hiszen ez a térség legnagyobb hiányossága. – Költségvetés szempontjából nehéz évet hagyunk magunk mögött, de ennek ellenére sikerült eredményeket elérni. Egy ember nem tudja megoldani a problémákat, akkor tudunk előrelépni, ha mindenki jót akar – hangsúlyozta Hargita Megye Tanácsának elnöke. Beszéde végén mindenkinek megköszönte ez évi munkáját, a jövő esztendőre pedig az egymásra figyelést és egymás bátorítását kívánta.

Csíkszereda, 2014. december 18.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.