fbpx

Ezt a napot a Jóisten adta, örvendjünk és vigadjunk rajta!

– Ezekkel a szavakkal kezdte köszöntőjét  Erdély legöregebb papja, a 96 éves Antal atya Szászvároson, ahol Böjte Csaba ferences szerzetes ezüst miséjét mutatta be június 29-én.

Az ünnepségen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki beszédében kiemelte,  a ferences rendre a székelység mindig számíthatott és számít. – Akár a tatár betörések időszakában, de a kommunizmus üldözései idején és ugyanúgy ma is, 2014-ben szükség van a ferences rendre és a ferences atyákra, mert irányt tudnak mutatni egy olyan világban, ahol keressük az utat, ahol keressük, hogy hogyan lehet jobban és szebben tenni a dolgunkat. Én köszönetet szeretnék mondani Böjte atyának, mert tőle kaptam a legjobb tanácsokat, hiszen mint közéleti ember, mint döntéshozó olyan oldalról tudja megvilágítani az éltünket, amit lehet gyümölcsöztetni a mindennapi tevékenységünk során. Nagyon értékes Böjte atyának a tevékenysége, annak a több mint 5000 gyereknek a felkarolása, akik itt vannak közöttünk, és társadalmunk értékes tagjaivá válnak, akikre büszkék vagyunk, de ugyanakkor nagyon értékesek azok a gondolatok, amelyek arra irányítják a figyelmünket, hogy lehet jobban is, és a legfontosabb, hogy dolgozzunk a céljainkért. Két dolgot szeretnék kiemelni azok közül, amit Böjte atyától tanultam, és egyre gyakrabban használok. Az egyik, hogy több munkára van szükség, és kevesebb cirkuszra, a másik pedig, hogy amikor egy nagyon nehéz helyzetben felkérték az atyát, hogy valami ellen lépjen fel, ő azt mondta, hogy sohasem dolgozott senki és semmi ellen, csak valamiért. Ez a két gondolat nagyon meghatározza a munkásságomat – emelte ki Borboly Csaba.

A tanácselnök ugyanakkor megköszönte Bokor Botond Fenyéd, Gergely András Csíkszentmárton, és Székely Ernő Csíkszentkirály polgármesterének közreműködését, hogy Köllő Ferenc karnagy vezetésével az alcsíki fúvósok szereplésével sikerült meglepni Böjte atyát.

Az ezüst misét teljes terjedelmében megtekinthetik:

Csíkszereda, 2014. június 29.

 1,044 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás