fbpx

Meghirdették a megyei utak nyári karbantartását

Hargita Megye Tanácsa az elektronikus közbeszerzési rendszerben (SEAP) meghirdette a megyei utak nyári karbantartását a 2014–2016-os időszakra. A beruházás becsült értéke 3 687 074,96 – 16 843 274,45  lej, amelyet Hargita Megye Tanácsa saját költségvetéséből fedez.

Borboly Csaba megyeelnök kifejtette, azt szeretnék, ha kistérségenként a helyi vállalkozók kézbe vennék az utak nyári karbantartását, a kövezést, a sáncok takarítását, hiszen akkor helyben marad a pénz, és helyi munkahelyek létesülhetnek. Ugyanakkor a helyi szakemberek ismerik a vidék adottságait, így gördülékenyebb lenne a munkálatok kivitelezése.

Incze Csongor, Hargita Megye Tanácsának illetékes alelnöke kiemelte, hogy idén nagyobb hangsúlyt fektetnek a sáncok takarítására és a padkavágásra,  illetve az átereszek karbantartására, ugyanis az utak legnagyobb ellensége a víz, és megfelelő vízelvezetéssel növelni tudják az utak élettartamát.

– Az idén minden sáncot, padkát nem tudunk rendbe tenni, de remélhetőleg a jövő évben már igen, valamint azért is előnyös, hogy három évre szól a kiírás, mert nagyobb esőzések idején a folyamatosan érvényben lévő karbantartási szerződésnek köszönhetően gyorsabban tudunk reagálni az esetleges útelmosásokra – fejtette ki az alelnök.

A közbeszerzés dokumentációja letölthető a www.e-licitatie.ro oldalról, amelyen a 151818/26.06.2014  számmal található a hirdetés, az ajánlatokat július 17-én 9 óráig lehet benyújtani.

Csíkszereda, 2014. július 1.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.