fbpx

Fejlesztésekre utalt ki pénzt Hargita Megye Tanácsa

Javítják a 131A jelzésű megyei út Homoródkeményfalva és Homoródszentmárton közötti 6 km-es szakaszát, a 132A megyei utat Homoródszentmárton és Homoródalmás között szintén 6 km-en, illetve a 135-ös megyei utat a 136B jelzésű úttól Kobátfalváig. Az útjavításokra vonatkozó összegekkel, illetve a megyei tanács alintézményeinek kiutalt pénzekkel módosult Hargita Megye Tanácsának költségvetése a július 31-i tanácsülésen, a féléves költségvetés-kiigazítással.

Az útjavításokra vonatkozó összegeket az Országos Helyi Fejlesztési Programból (PNDL) hívta le a megyei tanács, összesen 38 289 000 lej értékben. Ebből 10 458 439 lejt a 131A jelzésű megyei útra, 9 622 510 lejt a 132A jelzésű útra, és 18 208 669 lejt a 135-ös útra költenek.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak a megyei tanács kiutalt 200 ezer lejt. Ebből az összegből felszerelést vásárolnak a kórház számára, javításokat végeznek a műtőblokkon és a víztartályon, illetve a parkolót rendezik. A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont 34 ezer lejt kapott kulturális programok szervezésére, illetve költségvetése kiegészült nyertes pályázatok összegeivel. A Hargita Megyei Kulturális Központnak 20 ezer lejt utaltak ki a Szent László-megemlékezés megszervezésére. Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata 60 ezer lejt kapott, amelyből beszereznek egy, a nehéz terepeken használható gépjárművet, illetve előkészítik az európai uniós pályázatokhoz szükséges dokumentációt és megvalósíthatósági tanulmányt. Ezeken kívül a megyei tanács a saját apparátusának működtetésére vonatkozó összegeket is kiegészítette.

Csíkszereda, 2017. augusztus 2.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.