fbpx
Fotó: Kocsis B. János

FELHÍVÁS: Mutassuk meg népviseletünket Ferenc pápának!

Június elseje történelmi esemény lesz nemcsak Csíksomlyó, Hargita megye, hanem egész Székelyföld és az egész Kárpát-medence számára is: most először látogat Szent Péter utódja Erdélybe.

A három székelyföldi megye – Hargita, Kovásza és Maros – csatlakozik a pápalátogatás szervezőbizottságának azon kezdeményezéséhez, hogy minél többen népviseletben legyenek jelen a szabadtéri szentmisén a csíksomlyói nyeregben.

Azt szeretnénk, hogy teljen ez a nap a hagyományos népviseletben, amikor a világ figyelme Csíksomlyóra és az itt élőkre irányul, mutassuk meg értékeinket, évszázadokról átörökített viseletünket, amelyek bemutatják Székelyföld különböző tájegységeinek sajátosságait – fordul a lakossághoz Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke.

Mutassuk meg minél többen kultúránk ezen kiemelkedő értékét a világnak. Legyen az szoknya, kalap, mellény. Csatlakozzon Ön is hozzánk! Vegyünk fel szoknyát, zsinóros harisnyát, mellényt vagy kalapot és viseljük büszkén!

A kezdeményezők szívesen veszik, ha az akcióban részt vevők fotót is készítenek magukról, amit közzétesznek közösségi oldalukon. Kérjük, használják a #NyeregbenaViselet és a #pápalátogatás címkéket.

  1. március 11.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.