fbpx

„Felszabadító” segítség Dánfalvának

Csíkdánfalva Község Tanácsa a költségvetésébe foglalta a Hargita Megye Tanácsa által kiutalt 386 ezer lejt az április 15-i, kedd esti soros ülésén. A megyei tanács a tartalékalapjából utalta ki az összeget a múlt héten, hozzájárulva ezzel a Madaras határában készülő felcsíki derítőállomás költségeihez.

A dánfalvi ülésen részt vett Borboly Csaba megyeelnök és Szentes Antal megyei tanácsos is. Borboly Csaba elmondta, hogy bár a megye valamennyi önkormányzatának vannak problémái, a felcsíki derítőállomás ügye egy térség gondját oldaná meg, ezért külön erőfeszítést tettek, hogy kiutalhassák Dánfalvának és Csíkszentdomokosnak a szükséges összeget a tartozások kiegyenlítésére. (Szentdomokosnak ugyanerre a célra 250 ezer lejt utalt ki a megyei tanács, ugyancsak a múlt héten.)

Dánfalvának a kincstárnál tartozások miatt zárolt számlái a most kiutalt összeg nyomán felszabadultak, így a község vezetői fellélegezhettek, hiszen veszélyben volt számos beruházás, uniós projekt kivitelezése. Most elhárult az akadály a két nyertes Leader-pályázat, a 30 ezer eurós térrendezés, a 10 ezer eurós, tűzoltó felszerelések vásárlását célzó pályázat, a 30 ezer eurós piactér és az egymillió eurós erdeiút-felújítás megvalósítása elől, mondta el Bőjte Csongor Ernő polgármester.

Borboly Csaba azzal a kéréssel fordult a község tanácsosaihoz, hogy továbbra is legyenek bizalommal az RMDSZ és a megyei tanács iránt, és jelezzenek minden gondot, illetve tegyenek javaslatokat, mivel segíthetik a települést.

Csíkszereda, 2014. április 16.

 626 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...