fbpx

Florea bukik, ez már biztos

Ha egy funkcióban levő polgármester arra kényszerül, hogy nyílt leveleket írogasson kihívójának, jelen esetben Frunda Györgynek, akkor ez azt jelenti, hogy érzi a vesztét. A mellékelt közlemény meg az, hogy miket írogatott nyílt levélben Florea, most érdektelen.

A lényeg az, hogy általában kampány közepén szokás megmérni, ki hogyan is áll, és akkor a pozícióban levő jelölt, ha jól áll, folytatja alapvetően pozitív, az elért eredményekre, teljesítményekre alapozott kampányát, vagy pedig ha azt látja, hogy süllyed a hajó, akkor eszeveszett mocskolódásba, levelezgetésbe, mindenfélébe kezd. Floreánál a helyzetet még az is súlyosbítja, hogy mostanáig nem is ment közös tévéstúdióba Frundával, amivel azt érte el, hogy Frunda pozitív kampányával folyamatosan hódítja el a szavazókat, Florea meg fogvicsorgatva nézi az egészet. De nincs mit tennie, mostantól kénytelen lesz bemenni, mert hiába játssza a biztos győztest, látszik, hogy veszteni fog.

Ezzel szemben vegyük  az ellenpéldát, Antal Árpád pénteken nyitotta meg kampányirodáját, Ráduly Róbert is, gondolom, nekifog jövő héten a kampánynak. Ők nem Florea helyzetében vannak. Hogy én milyen helyzetben vagyok, ezzel most nem foglalkoznék, de egy biztos, nem ugyanaz kampányolni egy városban, illetve 180 településen, legyen akármekkora is az a város.

Szóval a lényeg az, hogy Marosvásárhelyen a választók már elfordultak Floreától, és váltást akarnak, de most. A kérdés az, hogy a helyi politikai elit képes lesz-e ezt a helyzetet felismerni és nem baltázni el az alkalmat. Minden adott ahhoz, hogy Frunda György leválthassa Floreát, ilyenkor pedig nem lehet olyanokat nyilatkozni, mint az EMNP által támogatott Smaranda Enache asszony, hogy kap, amennyit kap, ő nem lép vissza, mert ha 5%-ot kap, ő azt megköszöni, és szépen hazamegy. Igen, de akkor marad Florea. Jó lenne, ha mindenki, akinek szava van a vásárhelyi ügyekben, eldöntené, hogy most mi a tét, mert most már tényleg nem lehet szórakozni.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.