fbpx

Fontos felkészülni a következő fejlesztési időszakra

Az Európai Unió 2014–2020-as támogatási időszakának terveiről, feladatairól beszélgetett Szávics Petra, az Európai Alapok Minisztériumának államtitkára a Hargita megyében működő tanácsadó és pályázatíró cégek képviselőivel május 21-én, a csíkszeredai megyeházán. A találkozón részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Becze István megyei tanácsos is. A megyeelnök örömét fejezte ki amiatt, hogy ilyen fontos minisztériumban kapott képviselőt az RMDSZ, amely így elősegítheti a megye fejlesztési törekvéseit.

– Eddig is igyekeztünk célirányos pályázatokkal minél több európai uniós forrást vonzani a megyébe, és biztos vagyok benne, hogy az államtitkár asszony szakszerű támogatásával a következő pályázási időszakban még több sikeres projektet bonyolíthatunk le megyeszerte – mondta.

Szávics Petra ismertette a következő támogatási időszak főbb irányelveit, elmondta, hogy a minisztérium benyújtotta a partnerségi megállapodást az Európai Bizottságnak, amely tartalmazza a tizenegy tematikus célkitűzést, illetve a pénzügyi táblákat, amelyek alapján a pályázatírók készülhetnek a következő pályázási időszakra. Elmondása szerint változik a programozási dokumentumok köre a szóban forgó periódusra, emellett a dokumentumok tartalma is, azok rövidebbek lesznek, és sok pénzügyi táblát és kötelező indikátorokat fognak tartalmazni, amelyeket a projekteknek teljesíteniük kell.

A pályázatíró cégek képviselői gyakorlati kérdéseket tettek fel az államtitkárnak a jelenleg futó pályázatokról, ugyanakkor nehezményezték a közbeszerzési eljárások nehézkességét, szubjektív ellenőrzését, amely bizonyos esetekben jelentősen hátráltatja a projektek lebonyolítását.

Csíkszereda, 2014. május 21.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.