fbpx

Sikeres csíki településeket díjaztak

Tizenhét települést díjaztak a csíkszeredai megyeházán május 21-én, szerdán. A Pályázó önkormányzat – Sikeres közösség díjakat a pályázatok terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó önkormányzatok vezetőinek adományozzák. Csíkmadaras, Madéfalva, Csíkpálfalva, Csíkkozmás, Csíkkarcfalva, Csíkszereda, Csíkszentkirály, Csíkszentimre, Csíkcsicsó, Kászonaltíz, Csíkszentgyörgy, Csíkszentmárton, Gyimesfelsőlok, Gyimesközéplok, Csíkszenttamás, Csíkszentdomokos, Csíkdánfalva részesült az RMDSZ elismerésében. Az okleveleket és plaketteket Szávics Petra, az Európai Alapok Minisztériumának államtitkára és Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke adta át.

PalyazoOnkormDijak_140521_2

Borboly Csaba a csapatmunka fontosságát hangsúlyozta, mint mondta, a helyi, a megyei és a kormányzati-parlamenti szereplők összefogásának eredménye a nagyszámú sikeres csíki pályázat. „Csapatban kell dolgoznunk ezentúl  is”, jelentette ki a területi elnök. Szávics Petra államtitkár a Csík-térségi helyi önkormányzatok vezetőivel ismertette az európai uniós támogatási időszak, a 2014–2020 közti periódus pályázati forrásairól és finanszírozási lehetőségeiről. Reményei szerint hét év múlva még több sikeres pályázatot tudnak elismeréssel díjazni. Tánczos Barna meggyőződését fejezte ki, hogy kevés olyan megye van az országban, ahol a hétéves pályázati időszakot ilyen jó eredménnyel zárták az önkormányzatok, példaként a vidékfejlesztés területét hozta fel. Szerinte a székelyföldi önkormányzatok megtanultak élni a lehetőségekkel, és most fel kell készülni a következő hat évre, amikor is jobban kell teljesíteni, hiszen az előző hét év a tanulásé volt.

Becze István megyei tanácsos, a vidékfejlesztési szakbizottság elnöke szólította sorra a díjazottakat, egyben méltatta a közbirtokosságok szerepét a támogatások lehívásában. Külön díjazták a Bogát Önkormányzati Fejlesztési Társulást, mivel a hatmillió eurós projekttel, mint Becze István fogalmazott, „történelmet írtak”.

Csíkszereda, 2014. május 21.

 1,333 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás