fbpx

Frissítette az országos vészhelyzeti bizottság a járványügyi szempontból kockázatos országok listáját

Frissítette csütörtökön este az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) a járványügyi szempontból kockázatos országok listáját, valamint bővítette a külföldről érkező karanténmentességet élvezők kategóriáját(116/2021.12.23. sz.határozat).

Vörös országok: maradt Montenegró, Nagy-Britannia, Irország, Törökország, Észtország, Szlovénia, Horvátország, Bulgária, Szlovákia, Ukrajna, Csehország, Belgium, Ausztria, Görögország, Hollandia, MAGYARORSZÁG, Dánia, Luxemburg, Németország, Svájc, Lengyelország, Norvégia, AEÁ, Ciprus, Franciaország és Portugália, a dél-afrikai térség államai, Finnország. Spanyolország, Olaszország, Svédország, de vörös lett Málta.

Sárga országok: sárga lett Oroszország, Szerbia, Ukrajna és Kanada.

Zöld országok:  Románia, Izrael és kizöldült Moldova Köztársaság.

Ugyanakkor a CNSU a a 111.sz. határozatát kiegészítette azzal, hogy az Európai Unió tagállamaiból, az Európai Gazdasági Térségből vagy a Svájci Államszövetségből Romániába érkezők közül mentesülnek a kötelező karantén alól a 2,4 tonnánál nagyobb áruszállító teherautók sofőrjei, továbbá a 9 főnél nagyobb férőhellyel rendelkező buszok sofőrjei, ha rendelkeznek a koronavírus elleni oltással, bizonyíthatóan átestek a betegségen az elmúlt fél évben, vagy 48 óránál nem régebbi  negatív PCR  tesztet tudnak felmutatni.

Az új lista december 26., vasárnap, 00:00 órától érvényes.

A teljes lista ITT.

A román határrendészet azt tanácsolja az utazóknak, hogy idejében készítsék elő úti okmányaikat, a karanténmentességre jogosító igazolásaikat valamint a beutazási adatlapot, és előzetesen tájékozódjanak a cél- és tranzitországok által előírt utazási feltételekről.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.