fbpx

Hamarosan átadják a forgalomnak Bükkhavaspatakán az új hidakat

ól halad Bükkhavaspatakán a hidak építésével a kivitelező, miután a tavalyi árvizek jelentősen megrongálták a régi átkelőket, az előzményekről és a beruházásról az alábbi linken tájékozódhatnak:

http://investitii.judetulharghita.ro/node/135?language=hu

Napokon belül aszfaltréteg kerül a három vasbeton szerkezetű hídra és átadják a forgalomnak. Az ideiglenes átkelők elbontása után azon a felén is elvégzik a partmegerősítési munkálatokat.

A terepszemlét megelőzően hétfőn, október 30-án tárgyaltak a 127A jelzésű megyei út felújításáról (http://investitii.judetulharghita.ro/node/1385). A jelenlévő Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Csillag Péter és Dajka Tünde megyei tanácsosok, a megyei tanács illetékes kollégája, Gergely Károly, Gyimesközéplok polgármestere, Tankó Péter alpolgármester, a helyi tanácsosok és a tervező a szükséges lépésekről egyeztettek. A tervezőnek a szerződés szerint márciusig kell elkészülnie a több mint 18 kilométeres út felújítási terveivel. A felek arra kérték a tervezőt, hogy minél előbb készüljön el a tervekkel, hogy a kivitelezési procedúrát is belátható időn belül eltudják indítani.

A terepszemléről készült rövid összefoglalót az alábbi linken tekinthetik meg:

https://www.facebook.com/hargitamegye/posts/1749025521787845

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.