fbpx

Nemzetközi fallabdakupa Csíkszeredában

Harmadik alkalommal szervezi meg a csíkszeredai Transylvanian Tennis & Squash Sportegyesület a Hargita Nemzetközi Squash Kupát november 2–5. között Hargita Megye Tanácsa támogatásával.

A megmérettetésre Bukarestből, Brassóból, Maroshévízről, Kolozsvárról, Sepsiszentgyörgyről, Temesvárról, valamint Budapestről és Szegedről érkeznek versenyzők.

Szász László, az egyesület elnöke a kedden, október 31-én tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a verseny célja a fallabda, mint sportág népszerűsítése a térségben, hiszen a Forbes magazin is a világ legegészségesebb sportjává nyilvánította.

– Törekszünk ezt a sportágat itt a környéken is népszerűsíteni, mivel áthidalja a négy évszakot, a zord időjárási viszonyokat és egész évben űzhető – hangsúlyozta Szász László.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke ma felkereste a Transylvanian Tennis & Squash klubot, hogy személyesen tájékozódjon az egyesület terveiről, és az elmúlt időszak sikereiről. A megyeelnök gratulált Szász Lászlónak, hogy felkarolta és népszerűsíti a sportágat, hiszen Csíkszeredát már nemzetközi szinten is jegyzik. Szász Kincső, a Csíkszeredai Transylvanian Tennis & Squash Club versenyzője az ifjúsági és a felnőtt női kategóriában egyaránt országos első helyen áll. A világranglistán jelenleg a 14. helyet foglalja el, jövőre szeretne ezen javítani, és bekerülni a legjobb tíz közé – hangzott el a helyszínen.

– Az immár nemzetközivé váló Hargita Squash Kupa térségünk hírnevét növeli évről-évre, amiért minden elismerésem a szervezőknek – nyilatkozta a megyeelnök, aki Facebook bejegyzésében méltatja Szász Kincső sporteredményeit.

Az idei év újdonsága, hogy a sportot összekötik a művészettel, a verseny ideje alatt kiállítóteret nyitnak, Mara Zsuzsanna restaurátor üvegre festett képeit tekinthetik meg az odalátogatók. A versenyre minden érdeklődőt szívesen látnak a Nagymező utca 47. szám alatt található klubban.

Csíkszereda, 2017. október 31.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.