fbpx

Hamarosan folytatódnak a 132-es megyei út felújítási munkálatai

Év végére befejezik a Szentegyháza–Lövéte–Homoródalmás–Oklánd–megyehatár közti, 132-es jelzésű megyei út felújítását, a vonatkozó szerződést a csíkszeredai megyeházán írták alá januárban a Multipland Kft.-vel. A felújítandó út hossza 26,6 kilométer, a projekt összértéke közel 65 millió lej. Eddig több mint 80 százalékban sikerült lebonyolítani a projektet, hátravan még 9 új híd, 4,5 kilométernyi kopóréteg leterítése és egyéb aszfaltozási munkálatok elvégzése, utóbbi padkák, korlátok kialakítását, forgalombiztonsági táblák felszerelését jelenti.

– Az elmúlt napokban leszállították a 9 híd elemeit, a munkálatok jövő héten elkezdődnek. Ezek ideje alatt útlezárásokra lehet számítani, ezekről időben fogjuk tájékoztatni a lakosságot – közölte Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.

Egyeztetnek a polgármesterrel annak érdekében, hogy az elterelésre megtalálják az optimális megoldást, hogy a munkálatok is zavartalanul folyhassanak, illetve a lakosságot se terheljék túlságosan az időszakosan megváltozott közlekedési körülmények – tette hozzá Zsombori László, a megyei tanács beruházási vezérigazgatója.

– Az európai uniós finanszírozással történő útfelújítás objektív okok miatt elhúzódott, ezért jó hír a helyi lakosságnak a munkálatok elkezdése. A munkálatok számos nehézség miatt húzódtak el – szerződést kellett bontani, mivel felszámolták a konzorciumhoz tartozó céget, amellyel a munkálatokra szerződést kötöttek, majd az elvégzett munkák felleltározása utáni közbeszerzést számos óvás akadályozta –, ezért kérjük a lakosság megértését. Meggyőződésem, hogy mindannyiunknak alázattal, nyitottsággal és elszántsággal kell odaállnia a munkálatok mellé, amelyek által a közösségnek élhetőbb mindennapokat biztosítunk – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2015. március 13.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.