fbpx

Hargita hazavár – Állásbörze Kolozsváron egyetemisták számára

            Hargita hazavár címmel szervez állásbörzét Kolozsváron a BT Arénában június 20-án Hargita Megye Tanácsa, Szatmár Megye Tanácsa, Bihar Megye Tanácsa, valamint Sepsiszentgyörgy önkormányzata. A rendezvényre elsősorban Kolozsváron tanuló egyetemistákat várnak, akik egy kérdőívvel  jelentkezhetnek, melyben feltüntetik, milyen szakma, milyen állás iránt érdeklődnek. A Hargita megyei standnál Hargita Megye Tanácsa és alintézményei – Hargita Megyei Gyermekvédelmi és Szociális Vezérigazgatóság, valamint a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház – állásajánlatai közül is válogathatnak az érdeklődők.

Hargita Megye Tanácsa számos területen keres frissen dilpomázott munkatársakat: a főépitészet urbanisztikust, építészmérnököt, jogászt, a műszaki vezérigazgatóság civil épitkezési mérnököt, a jogi vezérigazgatóság jogászt, a gazdasági vezérigazgatóság közgazdászt vagy szociológust az elemző irodába, a közbeszerzés osztály építészmérnököt, jogászt, utász mérnököt, a programok, pályázatok vezérigazgatóság közgazdászt, építész mérnököt, a vagyongazdálkodási vezérigazgatóság építészmérnököt.

            Hargita Megye Tanácsa kiemelten fontosnak tartja a fiatalok segítését életútjuk kezdetén, ezért is hirdette meg gyakornoki programjait is, melyre középiskolát végzett fiatalok is, valamint felsőfokú tanulmányaikat végzők és végzettek jelentkezhetnek.

            Ugyanakkor a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség számos program keretében segíti a frissen végzetteket akár saját vállalkozás létrehozásában, akár ehhez szakmai anyagot biztosítva , vagy konferenciák, fórumok szervezésével.

            Ugyancsak a fiatal vállalkozók indulásában nyújt segítséget a Hargita Megye Tanácsa támogatásával Székelyudvarhelyen létrehozott inkubátorház, a Hargita Business Center. Hasonló inkubátorházak létrehozása folyamatban van Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában is.

            Hasonlóképpen lehetőséget nyújt a pályakezdők számára a Székely Termék mozgalom, melyben jelenleg is sok fiatal talált számára megfelelő lehetőséget, akár az élelmiszerek előállításában, akár kézműves termékek készítésében. Az egyik legfiatalabb Székely Termék védjeggyel rendelkező termelő, Bálint Attila például tavaly a Kárpát-medence legjobb sajtkészítője díjat hozta el Tekerőpatakra.

Hargita Megye Tanácsánál mindig fontos volt a fiatalok támogatása segítsége. Ezért hirdettük tavaly az Ifjúság évét is, ezért végzünk gyakran felméréseket, konzultációkat, hogy megtudjuk, mire vágynak a fiatalok, milyen segítségre számítanak és miben tudunk segíteni. Ugyancsak ezzel a céllal hoztuk létre a Kisfalu programunkat, melynek az a célja, hogy olcsó ingatlannal rendelkező települések infrastruktúráját emeljük a városokéhoz hasonló szintre, ezáltal könnyítve a lakásvásárlást a hazaköltöző, vagy itthonmaradó fiatal házasok számára. – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A megyeelnök kiemelten fontosnak tartja a kolozsvári állásbörzét, ahol azok a fiatalok is informálódhatnak, akik még egyetemi éveik elején vannak. A börzére olyan Hargita megyei vállalkozókat is várnak, akik szakképzett munkaerőt keresnek.

Csíkszereda, 2019. június 13.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.