fbpx

Hargita megye az első Erdélyben

Urnazárás után az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének székházában tartott sajtótájékoztatót Borboly Csaba, a területi szervezet elnöke, Korodi Attila környezetvédelmi miniszter, és Tánczos Barna szenátor.

A Központi Választási Iroda (BEC) adatai szerint, 19 óráig, az országos részvételi arányokat illetően Hargita megye a tizedik helyen volt, 30,08 százalékkal.

Borboly Csaba az eddigi eredmények tükrében elmondta, Hargita megye bebizonyította, az egész ország számíthat rá. “A térség eredményei bizakodásra és új lendületre adnak okot, hiszen ez a részvételi arány egy óriási csapatmunka eredménye. Bebizonyosodott, hogy minimális pénzből is lehet kampányt csinálni: ha megfelelő módon folytatunk párbeszédet a választókkal, elmennek szavazni. A mindennapi munka, a partnerség meghozza gyümölcsét” – szögezte le a Csíki Területi Szervezet vezetője, hozzátéve, a mai választás tulajdonképpen egy közvéleménykutatás volt a román pártok képviselői számára az államelnöki választásra, míg egy bizalmi szavazás az RMDSZ tekintetében. “Nem volt magyar-magyar verseny, így az volt a kérdés, hogy a Szövetség élvezi-e a magyarság bizalmát” – fogalmazott. Borboly Csaba kihangsúlyozta: a munkára és nem a nagyotmondásra fektették a hangsúlyt, és ennek lett meg az eredménye. “A romániai politikában erőt kell felmutatni, mert a gyengét eltiporják. Hargita megye erőt mutatott fel ezen a választáson” – szögezte le, majd megköszönte a térség polgármestereinek, az RMDSZ helyi vezetőinek, a közbirtokosságoknak, az egyházi elöljáróknak, Csík Terület Ifjúsági Tanácsának és a fiataloknak is az együttműködést, támogatást.

Nehéz kampányt zárt, de jó eredményeket ért el az RMDSZ Hargita megyében – véli Tánczos Barna szenátor, hangsúlyozva: újra kiderült, mennyire bíznak a választópolgárok abban, aki szavazásra buzdítja őket. “Örülünk a két mandátumnak,habár lehetett volna három is, nagyobb magyar részvétellel” – mondta.

“Az Európai Unió nehezen megfogható, hiszen Brüsszel messze van tőlünk, nem érezzük mindig közvetlenül a döntések hatását. De az elmúlt időszakban képesek voltunk arra, hogy közelebb hozzuk Brüsszelt Székelyföldhöz, és az emberek megértették, hogy a magyarság számára fontos témákban kell dönteniük. Bennünket is segít a bukaresti munkavégzésben, ha érezzük a magyar emberek erejét, támogatását” – fogalmazott Korodi Attila környezetvédelmi miniszter.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.