fbpx

Hargita megye is részt vesz a Helyi Termékek Napján

Több aktuális témában is döntés született azon a rendkívüli ülésen, amelyet Hargita Megye Tanácsa október 4-én, szerdán délután tartott Csíkszeredában a megyeháza márványtermében.

A testület jelenlévő huszonkét tagja valamennyi napirendi pontot megszavazta, a tej-kifli programmal kapcsolatos előterjesztést és a tartalékalap felhasználása módszertanáról és eljárásáról szóló határozattervezetet levették napirendről, arról a rendes havi ülésen hoznak döntést.

Elsőként elfogadták a Hargita Megyei Művészeti Népiskola 2017-2018 tanév során alkalmazott tandíját, vizsgadíját, oklevélkibocsájtási és eszközhasználati díjat, valamint az oktatók oktatási normájának növelését is jóváhagyták.

Ugyanakkor a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökségnél egy meghirdetésre kerülő állás esetében csökkentették a régiséget, hogy arra frissen végzett munkavállaló is jelentkezhessen.

Továbbá döntöttek a „Pogány-Havas” Kistérségi Egyesület fiókszervezete létrehozásának jóváhagyásáról, valamint elfogadták a 2017-es évi „Hargitai falukép védelme” programot.

Október 10-én első alkalommal szervezik meg Bukarestben, a parlamentben a helyi termékek napját.

– Köszönetünket fejezzük ki Sebestyén Csaba parlamenti képviselőnek, volt megyei tanácsosnak, a mezőgazdasági bizottság tagjának, hogy meghívásának eleget téve Hargita megye is képviselheti magát a rendezvényen, hagyományos és helyi termékek népszerűsítésével – fogalmazott Borboly Csaba megyeitanács-elnök. Az erről szóló határozatot is egyöntetűen megszavazta a testület. Végül a csíkszeredai Petőfi Sándor utcában található orvosi rendelő hőközpont telepítési és fűtésrendszerének korszerűsítésének műszaki tervének jóváhagyását is megszavazták.

A különfélék között Kolozsvári Tibor megyei tanácsos, a család munkacsoport vezetője beszámolt arról, hogy kidolgoztak egy kérdőívet, amellyel az önkormányzatokon keresztül szeretnék felmérni, hogy a településeken milyen mértékben valósulnak meg családjóléti szolgáltatások. A testület elvi határozatot hozott, hogy a munkacsoport elvégezhesse ezt a felmérést.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke tájékoztatta a tanácsosokat, hogy jelenleg aktualizálják a hivatalban dolgozók munkaköri leírásait, annak az elvnek mentén, hogy a fizetés nagyságához arányos legyen a munka és a vállalás.

Bíró Barna Botond alelnök az október 15-én sorra kerülő Fuss neki! Közösségi programot ismertette, kérve a kollégáktól a támogatást a jó ügy felkarolása érdekében.

Ugyancsak a különfélékben ismertette Barabás Csaba kabinetigazgató és Borboly Csaba megyeelnök az http://investitii.hargitamegye.ro/ platformot és újdonságait. Az erről szóló hír itt olvasható.

Csíkszereda, 2017. október 4.

 385 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...