fbpx

Minden közberuházás közérdek – bővült az online platform

– Szokatlan dolog sokak számára, hogy kihasználva a különböző felületeket kommunikálunk, és a döntések meghozatalának folyamatába bevonjuk a megye lakosságát, ezért gyakran éri kritika is a házunk táját. Prioritásként kezeljük az átláthatóságot és a megye lakosaival történő párbeszédet, ezt a célt szolgálja az egyre bővülő http://beruhazasok.hargitamegye.ro/ oldalunk – nyilatkozta a rendkívüli tanácsülés után Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Az október 4-én, szerdán délután a csíkszeredai megyeházán megtartott tanácsülésen Barabás Csaba kabinetigazgató ismertette a tanácsosoknak az általa kifejlesztett rendszert, amely egyedülálló a maga nemében az országban.

RendkivuliTanacsules-BarabasCsaba1

– A honlap célja egy adatbázis létrehozása és a teljes átláthatóság biztosítása, akár okostelefonnal is – emelte ki Barabás Csaba, az elnöki kabinet vezetője, aki az új Lapozó menüpont előnyeit ismertette.

– Olyan beruházásokat vettem vissza saját hatáskörbe, amelyek földre voltak esve, de a közösségi tért is kihasználva, valamint a lakossággal való napi szintű párbeszédnek meglettek az eremdényei. Utakat avatunk, tervezéseink vannak folyamatban, és jó hogyha erről az ott élő emberek első kézből kapjanak információt, ezt szolgálja a a kétnyelvű http://investitii.hargitamegye.ro/ oldal is! – emelte ki Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Az országban egyedülálló az a saját fejlesztésű platform, ahol Hargita megye beruházásairól kaphatnak információt a lakosok és a döntéshozók. A biztos, nyugodt fejlődést és az átláthatóságot szolgálja a beruházások listáját is tartalmazó honlap, amely egy új menüponttal is bővült – írja közösségi oldalán a megyeelnök. A megye lakosait arra kérte, hogy bármilyen észrevételük van a beruházásokkal kapcsolatosan azt jelezzék, hisz a platform erre is lehetőséget biztosít.

– Bízom benne, hogy megyénk más települései is csatlakozni fognak a rendszerhez, hisz minden közberuházás közérdek és közérdekben nincsenek titkok! – summázta Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2017. október 4.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.