fbpx

Hargita Megye Tanácsa segítségével a község vásárolta az agyagfalvi iskola épületét

Megvásárolta Agyagfalván az iskolaépületet Bögöz község Hargita Megye Tanácsának anyagi segítségével, ismertették az illetékesek a megyei tanács március 5-i rendkívüli ülésén. Továbbá a testület megszavazta a 132-es megyei út megújított tervét.

Mint arról korábban beszámoltunk, Agyagfalván a magántulajdonban levő iskolaépületért eddig havi 100 euró bért fizetett Bögöz község polgármesteri hivatala, de a tulajdonos négyszeresére emelte az összeget, amit már nem tudott biztosítani a helyi tanács. A tulajdonos áruba bocsátotta az ingatlant, de a községvezetés nem tudta előteremteni a kért összeget, így a megyei tanács 200 ezer lejt szánt erre a célra. A tanácsülésen jelen levő Farkas Mózes polgármester megköszönte mindenki segítségét, hiszen, mint fogalmazott, a község életében fontos épületet sikerült megvásárolniuk. A szükséges papírok elkészültek, immár magáénak tudhatja az ingatlant a közösség – mondta az elöljáró.

A rendkívüli ülésen elfogadták a 132-es megyei út megújított tervét.

– Az előző kivitelezővel peres eljárás folyik, Hargita Megye Tanácsa felbontotta a vele kötött szerződést. A munkálatokat az elmúlt időszakban két alkalommal is megpróbálták közbeszerezni, sikertelenül. Mivel az eredeti kiírástól több idő eltelt, aktualizálni kellett a tervet – ismertette Borboly Csaba megyeelnök.

Egy cég elkészítette az új tervet a rendelkezésre álló európai uniós finanszírozásnak megfelelően. Miután Hargita Megye Tanácsa elfogadta a módosítást, jóvá kell hagyja Gyulafehérváron a Központi Fejlesztési Ügynökség. Ezt követően, áprilisban újra kiírják a közbeszerzést, és ha nem lesznek óvások, nyár elején kezdődhetnek a munkálatok.

– Jó lenne az utat minél hamarabb befejezni az ott élők érdekében – tette hozzá Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Újabb európai uniós finanszírozást hívnak le a megyében lévő utak feljavítására, ezek terve még véleményezés alatt áll, a tanácstagok is megkapták tanulmányozásra, hangzott el az ülésen.

Csíkszereda, 2014. március 5.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.