fbpx

Közgyűlést tartott a megyei hulladékgazdálkodási társulás

Általános közgyűlését tartotta meg a megyei hulladékgazdálkodással foglalkozó SIMD Hargita Térségfejlesztési Társulás (ADI SIMD Hargita) a csíkszeredai megyeházán március 5-én. A közgyűlésen részt vett a megye számos településének polgármestere, alpolgármestere, Borboly Csaba megyeelnök, Antal István parlamenti képviselő, valamint Tánczos Barna szenátor.

A közgyűlésen bemutatták és jóváhagyták a társulás 2013-ra vonatkozó tevékenységi és pénzügyi jelentését, az egyesület tavalyi pénzügyi helyzetét, a társulás évente befizetendő tagdíjait, a 2014-re vonatkozó költségvetését, amely tartalmazza mind a bevételeket, mind pedig a költségeket; valamint új társulási elnököt is választottak Molnár Gábor személyében.

Xantus Alfonz, az ADI SIMD Hargita korábbi elnöke tájékoztatta a jelen lévő tagokat, hogy a társulás az előző évet mintegy 112 ezer lejes deficittel zárta. Ennek oka, hogy a megyei tanács, valamint 19 település nem fizette be a tavalyi tagdíjait. Ezzel kapcsolatban Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke elmondta, hogy az intézmény várhatóan május végéig törleszti tartozását, a késés oka, hogy a kifizetések ügyét peres útra kellett terelni.

Az időközben felmerült problémák megoldására, a folyamatban lévő munkálatok befejezésére a megyei tanácsnál létrehoztak egy pályázatokat lebonyolító munkacsoportot, amelynek vezetőjévé Zólya Zoltánt választották meg, aki elmondta, hogy a munkacsoport már most eredményeket mutathat fel. A megyében található régi hulladéktározók felszámolására ugyanis a közbeszerzés hamarosan elindulhat, mivel az erre benyújtott pályázatokat most bírálják el. Ugyanakkor az Európai Unión keresztül sikerült mintegy 500 ezer eurós alapot lehívni, amellyel a pályázó nyertes cég felvilágosító kampányba foghat a lakosság körében a tudatos hulladékgyűjtésre, az újrahasznosításra, valamint a fel nem használható szemét tárolására vonatkozóan.

Csíkszereda, 2014. március 5.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.