fbpx

Hargita Megye Tanácsa támogatja a megye fiataljainak felkészülését

A Prahova megyei boldești Pavel Zăgănescu Tűzoltó- és Polgárvédelmi Altiszti Iskola felvételi vizsgát hirdet a 2019-ben induló tűzoltó és polgárvédelmi altiszti, valamint műszaki altiszti képzésre. Az egyéves, ingyenes szakmai felkészítőre 2018. november 23-ig lehet jelentkezni. Országos szinten 300 helyet hirdettek meg, melyből tűzoltó és polgárvédelmi altiszt szakon két hely van fenntartva a roma nemzetiségűek részére.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke felhívja a fiatalok figyelmét, hogy a megyei tanács támogatja mindazok felkészülését a versenyvizsgára, akik november 23-ig jelentkeznek a felvételire.

A megyeelnök elmondta, a székelyudvarhelyi Viking Kft révén készítenék fel a jelentkezőket, előzetes erőnléti felmérést és kiértékelést követően.

Albert Csaba, a Viking Kft vezérigazgatója elmondta, a megfelelő felkészítés érdekében felveszi a kapcsolatot azzal a Hargita megyei fiatalemberrel is, aki részt vett az idei képzésen és azóta már hivatásos tűzoltóként sikerült elhelyezkednie Székelyudvarhelyen.

– Hargita Megye Tanácsa évek óta kiemelt prioritásként kezeli a megye önkéntes tűzoltóinak ügyét, és úgy gondolom büszkén jelenthetjük ki, hogy Hargita megye országos szinten is élen jár az önkéntes tűzoltó csapatok tekintetében, ezért nem kérdés, hogy ez alkalommal is örömmel támogatjuk fejlődésüket – mondta a megyeelnök.

Akik igénylik a Hargita Megye Tanácsa által biztosított felkészítést, jelezze november 26-án 16 óráig a bariczgergely@hargitamegye.ro címen, a 0266-207703-as, belső 1209-es telefonszámon, vagy a megyei tanács Szabadság tér 5. szám alatti székhelyén a 406-os irodában, hétfőtöl csütörtökig 8 és 16-, illetve pénteken 8 és 14 óra között.

A képzésekre olyan 18-27 év közötti fiatalok jelentkezhetnek, akik bűntetlen előéletűek, érettségi diplomával rendelkező líceumi végzettségük van, megfelelő fizikai és szellemi képességgel rendelkeznek, köztisztviselői állásból nem bocsátották el, oktatási intézményből fegyelmi kihágás miatt nem utasították el.

A sikeresen felvételezők számára az ingyenes oktatást, szállást és étkeztetési feltéleket biztosítanak a Boldești-i tanintézményben. Az iskolát elvégző fiatalok, a záróvizsgát követően a szakosodásnak megfelelően tűzoltó és polgárvédelmi altisztként vagy műszaki altisztként helyezkedhetnek el hivatásos tűzoltóalakulatoknál.

tuzoltok (1)

Az iskoláról, a pályázási feltételekről, a felvételivizsga folyamatáról, a képzési lehetőségekről bővebb információ olvasható az iskola honlapján, http://www.scoaladepompieri.ro/admitere.htm, vagy facebook oldalán https://www.facebook.com/Scoala-de-Subofiteri-Pompieri-si-Protectie-Civila-Pavel-Zaganescu-Boldesti-192856227408414/.

A beíratkozási kérelmet a Hargita Megyei “OLT” Katasztrófavédelmi Felügyelőség humán erőforrás osztályához kell benyújtani 2018. november 23-ig.

További információért forduljanak bizalommal a Hargita Megyei “OLT” Katasztrófavédelmi Felügyelőség humán erőforrás osztályához, amelynek székhelye a csíkszeredai Hunyadi János utca 8. szám alatt található, telefonszáma pedig 0266-371657, www.isuharghita.ro.

Csíkszereda, 2018. október 26.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.