fbpx

Hargita Megye Tanácsa újra várja a lakosság bejelentéseit

Terepszemlét tartott szombaton Székelyvarságon Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a 138B jelzésű megyei út állapotának rohamos romlása okán. A megyeelnök a helyszínen folytatott egyeztetéseket Tamás Ernő községi polgármesterrel, ahol azzal szembesültek, hogy az alig néhány éve felújított útszakaszon – melyen a 37/2009-es, 2018-ban aktualizált határozat értelmében 12 tonnás súlykorlátozás van érvényben – egymást váltják a túlsúlyos rönkszállító autók, melyek nagymértékben károsítják az út állapotát.

varság2

Hétfőn további egyeztetéseket folytatva Székelyvarság község polgármesterével, Borboly Csaba gyűlést hívott össze március 13., kedden 9 órától, melyre meghívást kaptak a közbirtokosságok, a prefektúra illetékesei, a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség, a zetelaki erdészet, a Hargita Megyei Erdészeti Igazgatóság, illetve a Környezetvédelmi Őrség.

– Mielőbb megoldást kell találnunk a kialakult helyzetre és a rongálások jogi következményeivel is számolni kell – fejezte ki Borboly Csaba. A megyeelnök újra felhívja a lakosság figyelmét, amennyiben rönkszállító járműveket látnak közlekedni az adott útszakaszon, fényképpel dokumentálva jelezzék felé közösségi oldalán vagy küldjék el az info@borbolycsaba.ro, illetve az info@hargitamegye.ro címre, ugyanakkor kérik a hatóságok figyelmét az útszakaszon közlekedő túlsúlyos járművek kiszűrése céljából.

 

Csíkszereda, 2018. március 12.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.