fbpx

Hargita megyei önkéntes tűzoltók is segítenek az ukrajnai menekülteknek

A Hargita megyei tűz lovagjait a feladatok naponta új kihívások elé állítják: tűz, árvíz, széltörések mindig számíthatunk rájuk. Ott vannak mindig, ahonnan mások menekülnek.

Most sincs másként: a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesülete , Albert Csaba elnök irányításával, megyénk önkéntes tűzoltói részt vesznek az ukrajnai menekültek szállításában, ellátásában és adományokat is gyűjtenek.

Bejelentkeztek a kormányoldal és a DSU által létrehozott platformra, az onnan érkező utasítások függvényében indulnak el a kisbuszaik a megadott helyszínekre: lehet az nagykövetség, reptér, szálláshely, országhatárok.

Teszik ezt a megszokott fegyelmezettséggel, szervezettséggel, elhivatottsággal.

Megyénk önkormányzatainak hozzáállása önkéntes tűzoltóink munkájához példaértékű, Hargita Megye Tanácsa pedig továbbra is támogatja az egyesületeket technikai felszereléssel, képzések szervezésével.

Ezúttal is bizonyosságot nyert, hogy a civil összefogás, önkéntesség számottevő erő megyénkben.

Köszönjük a tűzoltóink munkáját, köszönet Parajd, Farkaslaka, Máréfalva, Tusnádfürdő, Szentegyháza, Bögöz, Borszék önkéntes tűzoltóinak, és nem utolsó sorban a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesületének, a családjuk hozzáállását, támogatását, kitartást, erőt!

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.