fbpx

Hatszázezer lej sporttevékenységekre

Több mint ötven egyesület által közel húsz sportágban nyolcvanhárom sportrendezvény megszervezését támogatja Hargita Megye Tanácsa idei pályázati kiírása által, a tömegsportrendezvények és a versenysport népszerűsítésével mozgásra ösztönözve az embereket. Mivel ebben az évben 75 ezer lejjel emelkedett a keretösszeg, a megyei tanács összesen 600 ezer lejt fordíthatott erre a célra, illetve újdonságnak számít, hogy idén korszerű elektronikus felületen tájékozódhattak az érintettek a kiírásokról.

– A megyei tanács számára mindig is fontos volt a sportrendezvények támogatása, hogy a gyermekeket és felnőtteket programokkal zökkentse ki a hétköznapokból, mozgásra ösztönözve őket, hogy egy egészséges generáció nőjön fel. Ezt a célkitűzést nemcsak sportprogramjaink révén valósítjuk meg, hanem turistaösvények felújításával, kerékpárutak létrehozásával is – nyilatkozta ennek kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Hozzátette: a sport lehetőséget ad a tehetséges fiatalok kiválogatására és továbbirányítására, és Hargita megye eddig is büszkélkedhetett a sportban elért eredményeivel, sportolóival, valamint sportklubjaival.

A Hargita megye területén tevékenységet folytató, jogi személyiséggel rendelkező sportegyesületek felszerelésre, tevékenységük népszerűsítésre, táborok, versenyek, felkészítők szervezésére, nemzetközi versenyeken való részvételre pályáztak. Továbbá az egészség megőrzését célzó rendezvények szervezésére, ösztöndíjak biztosításához szükséges forrásra kértek támogatást.

A pályázatokkal kapcsolatban az illetékesek arra hívják fel a pályázók figyelmét, hogy továbbra is kövessék az intézmény honlapján a kiírásokkal kapcsolatos információkat, mert hamarosan kifüggesztik az elszámolási ütemtervet, valamint ugyanitt megtalálható a nyertesek listája.

Csíkszereda, 2017. június 15.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.