fbpx

Hét új koronavírus-fertőzés a kórházban

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kardiológiai osztályán elvégzett további PCR-tesztek újabb hét esetben mutattak ki koronavírussal való fertőzést.

 

Csütörtökön zárult a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban a kardiológiai osztályon a teljes személyzet és minden beteg tesztelése PCR-teszttel az esetleges újabb koronavírus-fertőzések kimutatására. Az eredmények további hét esetben igazoltak fertőzést: egy páciensnél és hat alkalmazottnál (öt asszisztens és egy takarító).

Az érintett pácienst a Székelyudvarhelyi Városi Kórházba szállították át, az alkalmazottak a kórház koronavírusos betegeket ellátó osztályaira vannak beutalva. Egy személynél jelentkeztek a Covid-19 betegség enyhe tünetei, a többiek tünetmentesek.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kardiológiai osztályán összesen húsz személy fertőződött meg koronavírussal: négy páciens és 16 alkalmazott (egészségügyi asszisztensek, ápolók, takarítók, orvosírnokok). A következő napokban a teszteket megismétlik a betegek és az osztály munkatársai számára.

A kardiológai osztályon pénteken 23 beteget ápoltak. A kardiológiai járóbeteg-rendelő tevékenysége még mindig fel van függesztve, az osztályon pedig – a védőfelszerelés és védőintézkedések alkalmazása mellett – ellátják a bennfekvő betegeket. Akinek kardiológiai problémája van, az a sürgősségi osztályra jelentkezhet, a kardiológiai ügyeleti vonal működik. Akinek kórházi ellátásra van szüksége, azt a belgyógyászati osztályra utalják be, ha pedig súlyos beteg, aki speciális ellátást igényel, akkor felveszik a kardiológiai osztály koronáriaőrzőjébe.

A kórház vezetősége biztosítja a térség lakosságát arról, hogy a szükséges ellátást továbbra is mindenki megkapja, és az intézmény alkalmazottai betartják a megelőző intézkedéseket.

A kórháznak a koronavírus-fertőzöttek ellátásra működő osztályain pénteken, június 19-én 61 beteg volt beutalva, közülük 46-an igazoltan koronavírus-fertőzöttek, a többiek a betegség gyanújával kerültek kórházba. A tünetmentes és enyhe tüneteket mutató fertőzöttek számára működő külső kórházi egységben jelenleg 13 személy kap ellátást.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.