fbpx

Intenzíven tesztelnek a megyei kórházban

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház több mint száz alkalmazottja és páciense számára végeztek koronavírustesztet az elmúlt hétvégén: az eredmények egy alkalmazott és két korábbi páciens fertőzését igazolták.

 

A kórház kardiológiai osztályán vasárnap befejeződött az összes bennfekvő beteg (hétfőn reggel 16 pácienst ápoltak itt) újbóli tesztelése, és valamennyi eredmény negatív. A hétvégén letesztelték az osztály két korábbi páciensét, és esetükben kimutatták a fertőzést. Az egyik érintett pácienst a Székelyudvarhelyi Városi Kórházba szállították át, a másik beteg a csíkszeredai kórház koronavírus-fertőzötteket ellátó osztályán van. A kardiológiai osztály személyzetének újbóli tesztelése folyamatban van, a hétfő reggelig kapott eredmények mind negatívak.

Mivel tünetek jelentkeztek nála, tesztelték és pozitív lett az eredménye pénteken a kórház gasztroenterologóiai osztályán dolgozó egyik asszisztensnek, aki egy megfertőződött kardiológiai alkalmazottal ingázott együtt. Ennek nyomán a gasztroenterológiai osztály összes alkalmazottját, valamint a közelükben dolgozó ortopédiai osztály alkalmazottait is tesztelték, és mindegyik eredmény negatív.

Koronavírusteszteket végeztek a belgyógyászati osztály alkalmazottai és néhány betege számára is, miután egy, korábban a kardiológiai osztályon ápolt és fertőzöttnek bizonyult beteget – a kórházi koronavírus-fertőzések észlelése előtt – átutaltak erre az osztályra. A belgyógyászaton tesztelt betegek eredményei és az alkalmazottak eddig elvégzett tesztjei nem mutattak ki koronavírus-fertőzést. A belgyógyászat teljes személyzetének tesztelése hétfőn este zárul.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház főépületében működő osztályokon az elmúlt napokban összesen 23 személy – 17 alkalmazott és 6 páciens – koronavírus-fertőzését észlelték.

A kórház koronavírus-fertőzötteket ellátó osztályain hétfőn reggel összesen hatvan személyt ápoltak, közülük ötven személy igazoltan fertőzött, tízen a fertőzés gyanúja miatt kerültek kórházba. A tünetmentes és az enyhe tüneteket produkáló fertőzöttek ellátására létrehozott külső kórházi egységben 14 személy volt beutalva.

„Folytatjuk a járványtani vizsgálatot minden fertőzött esetében, és intenzíven tesztelünk. Megteszünk mindent annak érdekében, hogy a fertőzés ne terjedjen tovább, a betegeinket maximális biztonságban láthassuk el és megvédhessük a kórház alkalmazottait” – szögezte le Konrád Judit, a kórház menedzsere.

 185 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...