fbpx

A Megyeháza Galéria átalakítását helyi szakcégre bíznák

Hargita Megye Tanácsa kivitelezőt keres a Megyeháza Galéria átalakítási munkálataira. A közfelület felújítására a harmadik kiírásra sem jelentkezett szakcég.

Mint arról korábban írtunk, a cél a kiállítótér bővítése, hogy lehetőség nyíljon olyan képzőművészeti kiállítások bemutatására is, melyekre eddig helyszűke miatt nem volt mód. A tágasabb kiállítótér érdekében a galériát a közvetlenül mellette elhelyezkedő, jelenleg raktárhelyiségként használt teremmel tervezik egységes térré alakítani.

MegyehazaGaleria_2018maj25 (3)

– Minél előbb szeretnénk elkezdeni a Megyeháza Galéria bővítését, hogy még barátságosabb legyen a kiállítótér és a megyeháza földszinti része, amely a látogatókat, a hozzánk fordulókat fogadja. Sajnos eddig nem jelentkezett senki, elsősorban helyi szakcég jelentkezésének örülnénk, hogy ne Bukarestből tervezzék meg a közfelületeinket – tette hozzá Borboly Csaba.

Ugyanakkor Hargita Megye Tanácsának elnöke azt szeretné, ha az épület földszinti részét még inkább a látogatók rendelkezésére bocsáthatnák. Egyik ilyen elképzelés szerint a Megyeháza Galériát egybenyitnák a mellette elhelyezkedő tanácsteremmel, valamint a tanácsterem másik oldalán elhelyezkedő földszinti kiállítótérrel is. Kisebb problémát okoz, hogy a fallal elválasztott részeket nem lehet ily módon egybenyitni, ezért a falak lebontása nélkül ismét kiírják a közbeszerzést, és ideiglenes megoldásként az ajtókat tüntetik el majd.

A beruházásról a beruhazasok.hargitamegye.ro oldalon tájékozódhatnak.

 

Csíkszereda, 2018. május 25.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.