fbpx

Hídépítési munkálatok kezdődnek Máréfalván

Ahhoz, hogy a jövőben biztonságosan lehessen közlekedni Székelyudvarhely és Csíkszereda között, az elkövetkezendő időszakban türelmesnek kell lenniük a gépkocsivezetőknek

Heteken belül elkezdődnek a munkálatok Máréfalván, a 13A jelzésű országúton, ahol egy jelenleg életveszélyes hidat építenek újra. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hétfőn egyeztetett a Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnökével, Kovács Imre, Máréfalva polgármesterével, Românescu Cătălin, az Országos Útügyi Hatóság Hargita megyei kirendeltségének igazgatójával, valamint a kivitelező cég képviselőjével.

Egy közös konszenzust kell találni arra, hogy a munkálatok kezdetével kialakuló nagyobb forgalom a falu között ne zavarja a lakhatást – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A munkálatok során fél sávos útlezárásra kell számítani, jelzőlámpák irányítják majd a forgalmat. A kivitelező lebontja a híd egyik részét, majd újjáépíti és azután fog neki a másik felének. A munkálatok során lesznek olyan periódusok, amikor a teljes hidat le kell zárni. Ebben az esetben egy ideiglenes elkerülő utat létesítenének személyi forgalom számára, amely beviszi az autósokat a falu között. A tervezett elkerülő út kialakításához szükséges egy fából készült hídelbontása és a meglévő betonpillérekre egy olyan híd megépítése, amely megbírja az áthaladó forgalmat.

Tervek között szerepel a Cekend tető és Patakfalva közötti 16 km hosszú út feljavítása és kiépítése, amely által tehermentesítik az említett útszakaszt.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.