fbpx

Hitéleti tevékenységeket is támogat Hargita Megye Tanácsa

A felekezetek közötti párbeszédre, a közösségépítésre irányul az a pályázat, amelyet ma, augusztus 8-án írtak alá Gyergyószentmiklóson Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Portik-Hegyi Kelemen főesperes, ahol jelen volt Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke és Portik Erzsébet Edit megyei tanácsos is. A pályázatban szereplő Mariapolis elnevezésű programot 10 ezer lejjel finanszírozza a megyei tanács a hitéleti tevékenységeket támogató kiírása keretében.

A hitéleti programokra egyre nagyobb igény van fiatalok és idősebbek részéről egyaránt, ezek a közösségi élet és a keresztény értékek őrzésének színterei. Ezek fontosságát felismerve szélesíti a történelmi egyházakra irányuló pályázati programját Hargita Megye Tanácsa. Gyergyó térségében a katolikus egyházi ingatlanok munkálataira már korábban aláírták a támogatási szerződéseket, több mint 700 ezer lej értékben.

– Fiataljaink itthon tartásának egyik legfontosabb eleme a közösségi élet jó megszervezése, ehhez pedig megfelelő helyszínekre és rendezvényekre, találkozókra van szükség. Fontos, hogy az egyházak is vegyenek részt a tudatosításban, illetve a társadalmunk fennmaradásához szükséges feltételek biztosításában – hangsúlyozta ez alkalommal is Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2017. augusztus 8.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.