fbpx

Huszonéves fiatalemberre támadt a medve

„Most kaptam a hírt, hogy ma egy újabb medvetámadás történt, ezúttal egy huszonéves fiatalember az áldozat, aki felületi sebekkel és harapással került a délután a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba. Miután ellátták sérüléseit a csíksomlyói Fertőző Osztályra utalták.” – adta hírül az elmúlt percekben közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Míg 2012-ben összesen 1 esetben támadt emberre a medve, 2013-ban pedig 2 medvetámadásról van tudomásunk Hargita megyéből, addig idén már 13 esetet tartunk nyilván, amelyek elérhetők a Vadkár aloldalunkon létrehozott interaktív térképen. (http://hargitamegye.ro/vadkarok/interaktiv-terkep.html)

– Idén ez már a 13. medvetámadás Hargita megyében! Lassan mindennaposok a hírek, videók, hogy a medvék fényes nappal járnak a település főutcáin. Tegnap délután egy idős nőre Csíkszenttamáson saját kertjében támadt a medve, ma egy fiatalember az elszenvedője a medve populáció túlszaporulatának.  Nincs ez rendben! Fel kell lépni a közbiztonság és az emberi élet védelmében!

Az elmúlt időszakban több alkalommal is előfordult, hogy a medve emberre támadt, a vadak bemennek a településekre, behatolnak a házakba, mivel nőtt az egyedek száma, nőtt a veszély is.

A megyei tanács illetékesei továbbra is várják a lakosság medvepopulációval és vadkárokkal kapcsolatos észrevételeit a [email protected] e-mail címre. A témában bővebb információt találnak a http://hargitamegye.ro/vadkarok.html honlapon.

Csíkszereda, 2017. szeptember 30.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.