fbpx

Ideiglenesen átadták a forgalomnak a csicsói Olt-hidat

A Csiba és Oltfalu felé vezető megyei úton található csicsói Olt-hídhoz látogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Szentes Antal megyei tanácsos és Péter Lukács polgármester december 11-én, vasárnap mivel a megyeelnök azt az értesítést kapta a beruházás kivitelezőjétől, hogy ideiglenesen átadható a híd a forgalomnak, és szerette volna megtekinteni a helybéliekkel együtt, hogy amit a jászvásári cég levelében állít valóban igaz-e, mert ha átjárható a híd, akkor a veszélyes póthidat elbontják.

A megyeelnök a helyszínen elmondta, a felmerült nehézségek egyik oka az a közbeszerzési törvény, amely szerint a legkisebb árajánlatot felajánló céget kellett megbízni a munkálatok kivitelezésével. A problémák azonban még nem oldódtak meg, hiszen a munkálatfelügyelő felmondta a szerződést, annak ellenére, hogy kötelező lett volna elvégeznie a munkát. Hozzátette a jövő évre marad a terep- és mederrendezés, a lényeg, hogy használható a híd a tél beállta előtt.

A helyiek viccesen Déva várához hasonlították a hidat, hiszen hatszor volt visszabontva, valamint a hídon dolgozó munkások hozzáállását sem tartották megfelelőnek.

Szentes Antal kifejtette, a települést Csibával összekötő részen van egy másfél kilométeres szakasz, ami néha járhatatlan volt, feljavítása érdekében többször is felszólalt, idén sikerült belefoglalni a költségvetésbe, de az árvízkárok miatt eddig máshol kellett felhasználni az erre szánt  pénzt, azonban a legutóbbi tanácsülésen Kászonban visszatették a szükséges összeget.

A helyi polgármester elmondta, reméli, hogy minél hamarabb aszfalt is kerül a hídra, és úgymond jó úton és jó hídon közlekedhetnek a község lakói, és mindenki, aki a településre látogat.

A helyszínen készült felvételt megtekinthetik a következő linken: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1141695209211194.

Csíkszereda, 2016. december 11.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.