fbpx

Idén is kiértékelték az évet Madéfalván

Mint minden év végén idén is összehívták a madéfalviakat, hogy együtt tekintsenek vissza az évre és értékeljék az eredményeket. Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök elmondta, hogy Madéfalvára mindig lehetett számítani, hiszen a községben is érezhető az összefogás, ezért a megyei tanács részéről is számíthatnak segítségre. A megyeelnök ugyanakkor kiemelte, hogy fontos a Csíki szintű összefogás és a megyei tanács testületében is igyekeznek a kistérségi összefogást a döntéshozatalban is végig vinni. – Olyan évet zárunk, amikor nincs pénz. A kormány rossz döntései miatt a helyi önkormányzatoktól von el forrásokat. Megemeli a fizetéseket, de nem biztosítja hozzá a forrást – tette hozzá Borboly Csaba. A megyeelnök beszélt a térségbeli beruházásokról, munkákról. Többek között a csicsói Olt-hídról is, amelynek befejezési munkálatait már ötödik alkalommal kénytelenek kiírni (http://investitii.judetulharghita.ro/node/142), a 123F jelzésű megyei utat idén karbantartásból javították ki. Ezen út felújításának kivitelezését jövőre meghirdethetik, hiszen nem sokára elkészülnek a tervek (http://investitii.judetulharghita.ro/node/1668). A tervezett ipari park ügyében további egyeztetésekre van szükség. Mint mondta, Csíkszéknek nagy szüksége van egy ipari parkra, a községnek pedig ez jelentős bevételt jelenthet és új munkahelyek teremtését segíti.

Szentes Antal megyei tanácsos elmondta, hogy az egészségügy terén is sikerült előrelépéseket elérni és a civil szervezeteknek kiírt pályázatok is sikeresek voltak idén. A megyei tanácsos szintén a kistérségek szintjén történő együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet. Ugyanakkor a lakosság részéről megfogalmazott észrevételek hasznosságáról is beszélt. Mint mondta, akár pozitív, akár negatív az észrevétel azokról jó ha tudnak a helyi önkormányzatoknál, de a megyei tanácsnál is, hiszen ezek mentén derül ki, hogy jó irányban dolgoznak vagy sem.

Csibi József polgármester ismét köszönetet mondott ezért és biztosította, hogy Madéfalva továbbra is részt vállal a közösségi ügyekben. Mint mondta, a segítségnek köszönhetően tovább tudnak lépni.

Nem rég Hargita Megye Tanácsa közel háromszázezer lejjel segítette a községet (http://bit.ly/2AIHsMJ).

/ Fotó: László F. Csaba

Csíkszereda, 2017. december 10.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.